Tegenstellingen over “Manhattan aan de vaart” besproken

Foto:

Ron Weil van de HON en Philip Kroon (van de petitie) hebben op dinsdag 22 november overleg gehad om eventuele ruis op de beeldbuis te voorkomen.

Die zou zo maar kunnen ontstaan na publicaties over de petitie en de reactie daarop van de HON.

Het was – volgens Philip Kroon – een goed gesprek, waarbij inzicht in en begrip voor elkaars uitgangspunten is ontstaan.

De spanning op de woningmarkt / sociale huurmarkt is duidelijk. De opstellers van de petitie hebben nooit de bedoeling gehad om iets te vinden van het aantal te bouwen woningen c.q. de verdeling (35 % sociale huur) ervan. Want dat is nu eenmaal beleid van de gemeente. Ze willen alleen, dat er minder hoog gebouwd wordt.(in Stadshaven en bij de stations). Minder hoog past – volgens hen – beter bij de bij de maat en schaal van de bebouwde omgeving in Hoevelaken en Nijkerk.
Ze zijn het eens met de HON, dat het aantal te bouwen woningen (waaronder 35% sociale huur) in het project moet vanwege woning schaarste en kostendekking wel gehaald worden (zie ook de Petitie).

De petitie (900 keer ondertekend) wordt 24 november voor de raadvergadering aan burgemeester Renkema overhandigd. Ondertekenen kan nog tot en met 30 november.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? k
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen