KV Telstar/Schoonderbeek verzorgt korfbalclinics op Hoevelakense bassischolen

Foto: KV Telstar

Deze week verzorgen enkele spelers van de selectie van ‘Korfbalvereniging Telstar/Schoonderbeek’ clinics voor leerlingen van de groepen 3 en 4 van de Hoevelakense basisscholen.

De spits werd maandagochtend afgebeten in Sporthal ‘Ridderspoor’ met de kinderen van de ‘Willem Farelschool’ en maandagmiddag in Sporthal ‘De Slag’ met de kinderen van ‘De Spreng’. Oud-speelster Annelie de Korte van ‘KV Telstar/ Schoonderbeek’ verzorgde deze clinics samen met Koen van Roekel, beiden internationals en uitkomend in de korfballeague voor ‘DVO/Transus’ uit Bennekom. De kinderen leerden de basistechnieken van het korfbalspel en sloten af met een partijtje.

‘Korfbalvereniging Telstar/Schoonderbeek’ is een actieve sportvereniging met ongeveer 200 leden. De vereniging richt zich met deze clinics voornamelijk op de kinderen van groep 3 en 4. Dat is vaak de leeftijd waarop kinderen op zoek gaan naar een sport. Korfbal is een gemengde sport waarbij jongens en meisjes samen spelen in één team. Daarnaast stimuleert korfbal bij de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen. De vereniging vindt het belangrijk dat kinderen voldoende bewegen omdat sportende en bewegende kinderen zich vaker gezonder voelen dan kinderen die dat niet doen en sluiten zich hiermee aan bij het gedachtengoed van ‘Nijkerk Sportief en Gezond’.

Behalve de trainingen en de wedstrijden zijn er door het jaar heen nog meer leuke activiteiten voor de kinderen. Telstar doet er alles aan om het korfballen zo leuk mogelijk te maken.
Bij de vereniging is er plek voor iedereen. Je kunt al vanaf 3 jaar beginnen met korfbal en ook al ben je 70, dan nog ben je van harte welkom. Voor hen is er speciaal voor deze groep ‘KombiFit’

Nieuwsgierig wat de vereniging nog meer te bieden heeft? Kijk eens op op de site van de vereniging.
Ben jij, of is jouw kind enthousiast geworden? Train vrijblijvend en gratis 3x mee en neem hiervoor contact op met [email protected].

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl? Neem dan contact op Leo Christiaens voor tarieven en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn e-mailadres: [email protected].
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen