Ei8ht: Het doek valt met pijn in het hart

Foto:

Toen in 2019 covid19 kwam en de ene lockdown de andere opvolgde werd het steeds lastiger om nog gemotiveerd te blijven.

Wat kleine eigen ongemakken, een gebrek aan personeel en de stijgende energiekosten begonnen steeds meer druk te leggen op het horecaleven van Petra Bovee. Na meer dan 35 jaar heeft ze dan ook besloten te stoppen. ‘Het plezier is weg en dat straalt af op alles om je heen’ aldus een geëmotioneerde Bovee.

De achtergrond


Ze is geen echte Nijkerkse, maar wie de afgelopen 35 jaar wel eens in een Nijkerkse horecagelegenheid is geweest kent haar ongetwijfeld.

Petra Bovee werkte in de jaren ’80 in Restaurant de Berenkuil (randje Nijkerk) en vervolgens in eetcafé Centraal aan de Oosterstraat. Na een paar jaar het horeca kunstje afgekeken te hebben besloot Petra samen met Ardy van Grootveld een eigen eetcafé te beginnen aan het Singel in Nijkerk. ‘Bla Bla’ was de naam van haar eerste zaak waar je overdag terechtkon voor een lunch of een bakje koffie, en ‘s avonds een lekkere warme hap.

Veel kamerbewoners uit die tijd zullen nog weten hoe heerlijk de daghap was die voor een redelijk bedrag aangeboden werd. Henk, een kamerbewoner op het Singel weet nog hoe dat ging in die tijd, ‘Was je de eerste die een dag daarvoor de keuze maakte voor boerenkool, dan at iedereen, die zich er voor inschreef, de volgende dag boerenkool als daghap’. Ook de winkeliers kwamen op vrijdagavond in de pauze tussen 18.00 en 19.00 uur een hapje eten bij Bovee.

In het weekend was het een gezellige kroeg waar vele Nijkerkse 40-ers en 50-ers nog goede herinneringen aan zullen hebben.

Na 19 jaar heeft Petra Bovee ‘Bla Bla’ verkocht en heeft ze wat afstand genomen van het horecaleven. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon en op het Plein van Nijkerk opende ze samen met Bas Koelewijn in 2014 ‘Ei8ht’, met deze keer vooral de focus op eten.

De toekomst

Wat Petra Bovee nu gaat doen, weet ze nog niet. Eerst zullen er nog wat zakelijke afwikkelingen zijn en daarna, zonder de stress van een eigen zaak, ligt er nog een heel leven voor me.
Ze wil graag iedereen bedanken, die al die jaren voor haar klaar hebben gestaan en alle klanten voor alle leuke jaren.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen