Ruime overwinning voor Flevo dames

Na een fantastische pot van vorige week tegen De Woelwaters gingen de dames vol moed door naar hun volgende wedstrijd tegen De Breuly.

Gelijk binnen de eerste minuut kreeg Margrita Bolink het voor elkaar om de wedstrijd te openen. Doordat Bolink vrij door kon zwemmen naar de midvoor kon Jette Bokkers de bal passen naar Bolink. Ze schoot de bal strak in de hoek van het net. Vrijwel een minuut later kregen de dames van Flevo een man meer mee. Hierdoor tikte Vera Molan de bal in het doel. Charlotte van Hamersveld was ook weer van de partij,. Ze kreeg een 5 meter mee en die kon ze strak in het doel krijgen. De laatste minuut ging in en Miranda van de Vliert kon de bal afpakken van de keeper en lobte deze prachtig in de hoek. 4 – 0 dus.

Ook in het tweede part scoorden de Nijkerkse dames binnen de minuut. Hamersveld kon vrij doorzwemmen en met een assist van Thalia Zwart de bal recht in het doel schieten. Even later werd er een mooi doelpunt gemaakt door Zwart doordat er een 2-1 situatie ontstond. Lara van de Vliert paste de bal mooi naar Zwart en zij kon de net het doel nog intikken waardoor de score op 6-0 kwam. De dames lieten zich niet sussen met een tegendoelpunt van de tegenpartij want direct hierna kon Jette Bokkers in een man meer de bal strak in de rechte korte hoek schieten. Met nog geen minuut later kwam Molan vrij doorgezwommen en kon via een stootbal de bal in net krijgen. Na dit part stond er 8 – 1 op het scorebord.

In het derde part was het opnieuwe binnen een minuut raak. Bokkers lag al midvoor en kon met een prachtige backhandbal in doel in krijgen. De tegenpartij kon door wat geluk nog een doelpunt maken waardoor de stand op 9-2 kwam. De dames trokken zich hier niks van aan, want daar kwam Miranda van de Vliert weer aan. Zij maakte een doelpunt doordat Margrita Bolink een mooie assist gooide naar Van Vliert in een man meer situatie. De dames vochten er in de laatste minuut nog voor om een mooi doelpunt te maken. En dit doelpunt wist Molan nog te maken. Doordat ze vrij doorzwom kon ze deze strak in het net gooien. De voorsprong was uitgelopen naar 11-2.

Door een man meer in het begin van het laatste part was het knokken om de bal uit het net te houden. Dat lukte. Om de wedstrijd af te sluiten heeft de jeugdspeler Lara van de Vliert nog kunnen scoren. Zij zwom hard naar voren en zwom zich hierdoor vrij van haar tegenspeler. Margrita Bolink paste de bal mooi naar voren richting Van de Vliert en zo kon zij hem in de rechte korte hoek schieten. Hiermee sloot zij de wedstrijd af met een ruime overwinning van 12-2.