Lionsbus terug uit Polen (video)

Foto:

Niek Visscher en Arend Vruggink zijn weer terug uit Polen.

Afgelopen dinsdagavond vertrokken ze met een bestelbus vol generatoren, kleding en heaters naar de Pools/Oekraiense grensregio. Het doel is om vluchtelingen uit Oekraine bij te staan met de spullen.

Woensdagavond kwamen de twee Lions chauffeur s na een lange rit moe aan in Opole. Aldaar had de Lions zusterclub opvang geregeld.

Donderdagochtend stond in het teken van dankbaarheid en ontmoetingen. De Lionsclub Opole had een bijeenkomst georganiseerd. Na een zeer hartelijke ontvangst werden de goederen in ontvangst genomen door de burgemeester van Opole. Hij sprak tijdens een persconferentie zijn dankbaarheid uit.

De nood aldaar is hoog; in de grensstreek hebben de vele Poolse burgers één of meerdere Oekraiense vluchtelingen in huis genomen. Men weet dus precies wat er speelt in de vluchtelingenkampen nabij de grens.
Het Nijkerkse initiatief was supersnel, heel direct en zélf uitgevoerd. Er blijft dus niks aan de strijkstok blijven hangen. Dat alles werd zéér gewaardeerd.

In een persoonlijk gesprek met de burgemeester (in het midden op de foto) bleek, dat hij er borg voor staat dat de spullen op de juiste plek komen. Wat is het geval? Opole heeft een zusterstad in Oekraïne, en de burgemeesters kennen elkaar goed. De burgemeester van Opole heeft een brandweer- of vrachtauto ter beschikking gesteld die de spullen over de Oekraïense grens brengt naar Ivano-Frankivsk.

De lions reden vervolgens naar de brandweerkazerne, alwaar zes sterke vrijwillige brandweermannen de bus in recordtijd losten.

Al tijdens de terugreis hoorden Arend en Niek dat de pers in Opole en omstreken de berichten, omtrent de Nijkerkse reis en donatie, massaal uitzonden en deelden. Het initiatief viel in zeer goed aarde, en het smaakt naar meer. De internationale contacten tussen de Lionsclubs bleek waardevol, net als goede contacten met een Nijkerkse firma die óók in Opole een kantoor heeft.

De terugreis naar Nijkerk verliep zonder noemenswaardige problemen, en moe maar zeer voldaan kwamen Niek en Arend in de nacht van donderdag op vrijdag weer in Nijkerk aan.

De Opoolse Lionsclub leden hielden (via telefoon en app) vinger aan de pols, net zolang tot de chauffeurs weer veilig terug waren in Nijkerk. Dat was hartverwarmend.

Nike Visscher: “Al met al was deze actie een groot succes. De contacten zijn gelegd en waardevol. De Lionsclub Nijkerk overweegt om de actie een vervolg te geven.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen