Frank van der Kaaij: Heerlijke avond

Foto:

Donderdagavond 19 januari 2023 was er wederom een open podium in de ‘Breede Beek’.


Opnieuw een fantastische avond, zeer gevarieerd met verrassende artiesten en musici.


Dit keer opende Bram Jonkheer de avond. Als onderzoeker naar menselijk gedrag deelt hij zijn ervaringen en analyses op een zeer onderhoudende wijze. Dit was een klein voorproefje. Hij deelt rake kwinkslagen uit en als dichter en zanger weet hij de aandacht goed vast te houden. Een cursus die past bij een gezonde kritische houding en de lach als cadeau mee geeft. Binnenkort is zijn ‘cursus’ voor de liefhebbers in zijn geheel te zien en te volgen in het theater.

Na deze teaser werden we getrakteerd op een jongleur met de mooie naam César Léger. Ik heb nog nooit iemand gezien die zoveel ballen tegelijkertijd en synchroon in de lucht kan houden, zeldzaam snelle motoriek. Nu nog de choreografie wat tweaken en de show zal nog meer verwondering opwekken.

Agua e Vinho, een nieuw ensemble, eiste vervolgens alle aandacht op met enkele schitterende muzieknummers. Een mix van klassiek en eigen moderne songs. Het klassiek georiënteerd openingsnummer was prachtig, mooi gitaarspel. Maar ook de eigen en nieuwe songs waren fantastisch. Een verrassend ensemble waaruit iets moois verder kan ontstaan.

De vierde act deze avond was Maaike Dirkje Hop. Alleen de naam al is veel belovend. Het lukt haar vanaf het eerste moment van opkomst de volle aandacht en de gulle lach op te wekken. In de interactie met de zaal is zij subliem. Zij ridiculiseert gewone dagelijkse zaken op een heerlijke manier en de luisteraar in de zaal is betoverd en voelt zich begrepen. Ook deze act van Maaike Dirkje Hop is een voorproefje van een grote voorstelling.

Tot slot van deze avond een muzikaal duo: Luciej & Exanimo, zang, piano en gitaar. Een boeiende performance met meerdere soms complexere nummers. De muziek deed me denken aan een mix van Supertramp en Einaudi. Soms een beetje ontwapenend maar steeds weer vol overgave. Chapeau.

Kortom, zoals altijd een heerlijke avond genoten in het schitterende theater Breede Beek in deze stad. Later in het jaar volgen er meerdere open podiums.

Was getekend Frank van der Kaaij

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen