Neem gerust je eigen verpakking mee

Foto:

Vanaf vrijdag hangt er bij Bakker Bart aan het Singel een sticker op het raam waar op staat ‘neem gerust je eigen verpakking mee’.

Het mocht al langer, maar deze sticker laat klanten zien dat klanten hun brood ook mogen meenemen in een eigen verpakking. Zo gebruiken we minder plastic en is er minder afval.

v.l.n.r.: Frank Stol (Bakker Bart), Maaike van Dijk-Bokkers, initiatiefnemer voor de Nijkerkse Zero Waste Tour, Shemara Ooijevaar (raadslid PRO21).

Het opplakken van deze sticker was een spontane actie van Frank Stol van Bakker Bart naar aanleiding van een gesprek met Shemara Ooijevaar, raadslid van PRO21 en Maaike van Dijk-Bokkers, initiatiefnemer voor de Nijkerkse Zero Waste Tour.

Bij veel meer lokale winkels kan je je eigen verpakking meenemen, om zo plastic en afval te verminderen, alleen weten veel mensen dit niet. Daarom gaan Shemara Ooijevaar en Maaike van Dijk- Bokkers binnenkort bij meer Nijkerkse en Hoevelakense winkeliers langs om te vragen of zij zich aan willen sluiten bij dit initiatief van Zero Waste Nederland. Als het goed is zal deze sticker dus binnenkort nog vaker in Nijkerk en Hoevelaken te zien zijn.

Shemara Ooijevaar: ‘Binnenkort gaan we ook van start met een Zero Waste Tour in Nijkerk en Hoevelaken. Laten we samen kijken hoe we boodschappen kunnen doen met wat we thuis al hebben liggen aan tassen en bakjes. We hopen dat er zo veel mogelijk ondernemers aan de tour mee willen werken.’
Voor meer informatie: neem contact op met Shemara Ooijevaar via [email protected] Ondernemers kunnen zich daar ook melden om zich op te geven voor de Zero Waste Tour of voor de sticker ‘neem gerust je eigen verpakking mee’.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen