Flevo dames kopje onder tegen Triton

Foto:

De Nijkerkse dames zijn 2023 goed begonnen door vorige week te winnen van een geduchte tegenstander.

Maar in een competitie waar de spanning alom is, was het deze week de nummer 7 van de ranglijst, Triton Putten, die op het programma stond voor de dames van Flevo. Een uitwedstrijd, die in het verleden veelal bekend heeft gestaan door het trage maar voornamelijk fysieke spel van de dames van Triton.

De dames werden de wedstrijd gecoacht door Wouter Haandrikman, die vooral de boodschap meegaf om ‘je eigen spel te blijven spelen en de snelheid te gebruiken’. Nadat één van de scheidsrechters besloot om na aanvangstijd pas aan te treden begonnen de dames al wat rommelig aan de wedstrijd. Daar kwam bij kijken dat de zojuist genoemde scheidsrechter ook direct met uitsluitingen begon te strooien. Waardoor de Nijkerkse dames al snel tegen een 2-0 achterstand aankeken in de eerste periode.

De tweede periode begon al snel met een uitsluiting aan de zijde van Triton. Charlotte van Hamersveld was scherp en kon haar snelheid inzetten om vrij door te komen voor de goal waarna ze de bal achter de keepster schoot. Het weergaloze schot maakte de dames van Putten wakker, die dan ook kort daarop twee keer scoorden. Jette Bokkers reageerde daarop door de periode af te sluiten met een stand van 4-2.

De wedstrijd ging er ondertussen erg ruig aan toe en het harde werken van de Flevodames werd niet goed beloond. De arbiters van de wedstrijd lieten het trekken, duwen en vechten veelal toe waardoor de goede positieve noot waar de dames de wedstrijd mee ingingen omsloeg naar een grimmige sfeer waar toch wel wat frustratie bij kwam kijken. Toen de Puttense dames uitliepen naar een stand van 7-2 was Jette Bokkers er klaar mee en wist een antwoord te geven op de doelpunten van Triton.

De laatste periode stond echt in het teken van ‘erop of eronder’, Margrita Bolink sprak deze woorden uit en motiveerde het team om echt de laatste periode te blijven knallen. Daar had Bokkers naar geluisterd want die wist binnen 18 seconden een goede overtal situatie uit te spelen door een snel één-tweetje met Vera Molan. Waarna ze deze periode een hattrick wist te behalen. Het mocht alleen niet baten, het kwaad was al geschiet en uiteindelijk keken de dames tegen een achterstand van 9-6 aan toen de zoemer ging voor het einde van de wedstrijd.

bijdrage van Jette Bokkers

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen