Frank van der Kaaij: Niet schieten is vriendschappelijke humor

Foto:

Maarten Hennis, Arend Edel en Erik Jobben bezoeken al jarenlang de theaters als cabaretgroep Niet Schieten!

Deze voorstelling in theater Streams Breede Beek beschrijven zij een avontuurlijke vakantiereis naar Terschelling en nemen ons mee in hun vrolijke en zeldzaam onschuldige humor.

Direct bij aanvang als het drietal het podium opstormt voel je het plezier wat zij bij zich dragen. De dialogen geven steeds het gevoel dat er geïmproviseerd mag worden en hun gezichten verraden in ieder geval heel veel plezier in hun optreden. De voorbereiding en de reis zelf naar het eiland geeft heel veel herkenning in de zaal. Gewone dagelijkse gewoontes worden lachwekkend vergroot. Problemen dienen zich volop aan zodra deze drie vrienden hun wensen en gewoontes duidelijk aan elkaar maken zodra zij op elkaar zijn aangewezen. Koffie dan wel bier drinken of een eitje eten bij het ontbijt is ineens minder vanzelfsprekend zodra je met elkaar bent in één en hetzelfde vakantiehuisje. De vrienden proberen allen het gelijk aan hun zijde te krijgen en dit geeft alle gelegenheid om heerlijke onschuldige grappen te zaal in te strooien.

De scene waarin de filosofie ter sprake komt is hilarisch. Bijna slapstick-achtig worden vermeende diepzinnigheden gedeeld en het publiek schatert het uit.

De voorstelling kent meer van dit soort momenten. Het moment dat twee vrienden samenspannen om duidelijk te maken dat zij hinder ondervinden van de forse lengte van hun kameraad is origineel en lachwekkend. Kortom een avond met cabaret, woordkunst, verhalen, meezingers en een beetje slapstick. En al dit raakt het thema van vriendschap. De vriendschap die steeds weer opnieuw wordt getoetst op houdbaarheid. Deze avond is dat volledig gelukt!

Was getekend Frank van der Kaaij

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen