Laura van Ramshorst stopt met marathonschaatsen

Laura van Ramshorst
Laura van Ramshorst
Foto:

WEISSENSEE – Nog een keer het Open Nederlands Kampioenschap Marathon op de Weissensee, de Alternatieve Elfstedentocht, een uitstapje naar het Zweedse natuurijs en de resterende wedstrijden om de Marathon Cup.

Dan is het klaar.

Laura van Ramshorst: “Het is iets van jaren. Ik twijfel al best lang over doorgaan of stoppen. Dit jaar is gewoon klaar. Trainen en elke week de marathons in Nederland vind ik niet leuk meer. Vooral het trainen is een opgave geworden. Als je een fietsrit van vier uur moet maken en na drie uur keer je al terug naar huis, besef je dat het einde nabij is.”

“Maar nu zeg ik: het is goed zo. Iedereen denkt dat ik mijn eigen ploeg heb, omdat de sponsor dezelfde naam heeft als ik. Daarom is het zo gaaf dat dat Van Ramshorst Renault volgend seizoen gewoon doorgaat en iedereen kan blijven schaatsen. Misschien dat ik wel betrokken blijf in de begeleiding. Dat lijkt me leuk: met mijn ervaring kan ik de jonge meiden in de ploeg best helpen op tactisch gebied.”

Het kaarsje is simpelweg opgebrand.

Haar laatste ONK op de Weissensee

Laura van Ramshorst heeft geprobeerd er alles uit te halen.

Met nog twee ronden te gaan zitten de teams Van Ramshorst Renault (met werelduurrecordhouder natuurijs Femke Mossinkoff), BDM-BTZ (Merel Bosma en Elsemieke van Maaren) en Albert Heijn Zaanlander (Arianna Pruisscher en Maaike Verweij) voorin de groep.

Laura van Ramshorst, Sharon Hendriks en Esther Kiel hebben op weg naar de finish een lichte voorsprong. Maar ze worden ingelopen. En dus eindigt de marathon in een massaspurt. Het rood-wit-blauw van dit Open Nederlands Kampioenschap is voor Ineke Dedden! Ploeggenote Merel Bosma finisht als tweede, Sharon Hendriks derde. Laura van Ramshorst wordt dertiende.

bron: schaatsen.nl

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen