Hoe moet het verder met Nijkerk?

Foto:

Om die vraag te beantwoorden schreef het college de ontwikkelagenda en die stond afgelopen donderdag op de agenda van de gemeenteraad.

CDA

Het CDA ging vooral in op de woningbouw. Fractievoorzitter Matthias Blankesteijn: “Volgens de door het college gepresenteerde plannen zouden er al in 2024 280 extra flexibele woningen gerealiseerd worden in het gebied spoorkamp. Dat is een voorbeeld van aanpakken wat het CDA betreft. Sterker nog: wanneer we alle woningbouwplannen bij elkaar optellen, dan komen we uit om meer dan 1000 betaalbare woningen in deze raadsperiode. Dat zijn getallen waar onze inwoners iets aan hebben. Door nieuwe regelgeving kunnen we deze ook nog eens eenvoudiger toewijzen aan eigen inwoners. Het CDA zegt: aan de slag ermee!’

CU-SGP

Hans Lok had vooral veel vragen over de haalbaarheid van de ontwikkelagenda.”Wij lezen heel veel ambities en zien beperkte tijd en financiële middelen. Alsof het ‘Ravijnjaar 2026’ nu al is omgeslagen in een ‘Jubeljaar’ die 3 jaar duurt. Als oppositiepartij maken wij ons hierover zorgen. Wij vragen ons af wat is realistisch en wat is haalbaar?” Hij vroeg zich zelfs af, of het college wel betrouwbaar is op dit vlak. Hij wilde daarom een reactie van het college en de raad over het feit dat de raad vooraf niet is benaderd met een voorstel om keuzes te maken en prioriteiten aan te geven, terwijl dit wel was aangegeven door het college.

PRO21

Irene Moes bereed dezelfde stokpaardjes als de meeste partijen: aandacht voor woningbouw ( ook voor seniorenwoningen) voor klimaat en duurzaamheid. Maar ze voegde er ook iets aan toe: “Hoe kunnen we het samen leuker maken?” Die vraag loopt voor haar als een rode draad door alle opgaven. “Want we kunnen het niet allen.” Het moet samen met de samenleving en dat begint met goed communiceren.

De Lokale Partij

Peter Collignon deelde een sneer uit aan het college door te zeggen, dat zijn partij dikwijls eerder in de media op de hoogte van ontwikkelingen gebracht wordt dan dat ze informatie van het college krijgt.”Continue moeten wij vragen waar blijft de informatie?”

Collignon was verder bezorgd over de komst van windmolens. “We hebben een bod gedaan van twee windmolens en we begrepen, dat er een tweede bod moet komen. Daar begint wat ons betreft echt de schoen te wringen.” Hij is bang, dat er over de hoofden van de gemeenteraad heen wordt besloten.

VVD

Volgens Niels Staal laat de ontwikkelagenda een gezonde ambitie zien. Maar hij is het ook eens met het college, dat zegt: niet alles kan en niet alles kan meteen. Hij zou het daarom nog wel eens over de kerntaken van de gemeente willen hebben. Hij is blij met de behoedzame financiële lijn, die het college daarbij kiest.

Overigens was het geluid van de live stream zo slecht, dat het nauwelijks te doen was om dit bericht te maken.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen