Meander Medisch Centrum en Wishful Singing lanceren “Zing je sterk” voor patiënten met kanker

Foto:

AMERSFOORT – Wishful Singing ontwikkelde samen met Meander Medisch Centrum een programma genaamd “Zing je sterk” voor patiënten met kanker of die recent een behandeling hebben afgerond.

Het programma bevat zang- en ademtherapie-oefeningen online en er zijn wekelijkse groepssessies onder begeleiding van zangdocenten. Het programma richt zich op het verbeteren van de ademhaling en het verhogen van het vertrouwen in het eigen lichaam, met als doel de kwaliteit van leven te verbeteren. Plezier in het zingen, herstel van het vertrouwen in eigen lichaam en de ontmoeting met andere deelnemers staan hierbij centraal.

Wishful Singing heeft al een vergelijkbaar programma ontwikkeld voor long-covid patiënten en heeft bewezen positieve resultaten te hebben op stress- en angstklachten en de ademhaling.

De pilotfase van “Zing je sterk” start in in de week van 13 maart en is gratis. Deze pilot van Zing je sterk wordt mogelijk gemaakt door de Vrienden van Meander Medisch Centrum, deelname is daarom kosteloos. Voor meer informatie en inschrijving, bezoek www.zingjesterk.nl.

In 2021 ontwikkelde Wishful Singing, ondersteund door het CWZ-ziekenhuis in Nijmegen, het programma Zing je sterk voor long-covid patiënten. Onderzoek bevestigde de positieve bijdrage aan het verminderen van stress- en angstklachten en een betere ademhaling. Meer dan 1.800 mensen hebben inmiddels deelgenomen aan Zing je sterk.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen