Sparta vr1 wint ongemakkelijk

In de thuiswedstrijd tegen het Haarlemse DSS VR2 kwam Sparta Nijkerk op een 4-0 voorsprong.

DSS knokte zich terug naar 4-3, maar verder lieten de Spartanen het niet komen.

Sparta Nijkerk, dat verzwakt aan de aftrap verscheen door schorsingen, blesures en ziekte, nam na wat speldenprikken het initiatief. Ilse van Walsem zorgde in de 10e minuut met een lob over de keepster voor de 1-0. Een kleine 10 minuten later zorgde Willemieke Stitselaar met een van richting veranderd schot voor de 2-0. DSS had niet veel in te brengen en de score had zeker met een paar grote kansen ruim uitgebouwd kunnen worden. Pas in blessuretijd van de eerste helft werd het 3-0 door opnieuw Ilse van Walsem op aangeven van Charlotte van Leeuwen.

Geen vuiltje aan de lucht zo leek het.

Zeker na de snelle 4-0 van Mareine Koole, die fraai raak schoot in de 53e minuut. Maar het goede spel van de eerste helft kreeg geen vervolg in het tweede bedrijf. DSS scoorde de 4-1 en bracht nog een sterke speelster die het de Spartanen nog behoorlijk lastig maakte. Een Spartaanse handsbal leverde DSS in de 83e minuut een strafschop op, die net niet door Heidi Beerthuijzen kon worden gestopt. DSS begon er geloof in te krijgen en ging op jacht naar meer. De scheidsrechter besloot er, door de wissels en enkele blessurebehandelingen, 10 minuten bij aan te plakken. In deze extra tijd wist DSS de aansluitingstreffer nog te maken. Zo werd het 4-3 en kon Sparta Nijkerk weer 3 punten toevoegen en een plekje stijgen op de ranglijst.