Rens Kruyswijk wint Nijkerkse voorleeswedstrijd

Foto:

De leerling van Daltonschool Corlaer heeft donderdagavond de Nijkerkse voorleeswedstrijd gewonnen.

Deze lokale ronde van de voorleeswedstrijd was in bibliotheek Nijkerk. De winnaar zal Nijkerk vertegenwoordigen in de regionale finale. Die wordt op 15 maart om 19.00 uur in de bibliotheek van Barneveld gehouden. Misschien wordt hij wel De Nationale Voorleeskampioen 2023!
De 12 schoolkampioenen werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door de presentatoren naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Kampioen Rens koos voor het boek Matilda van Roald Dahl, maar ook de boeken van Carry Slee waren goed vertegenwoordigd.
Tijdens de pauze voor het publiek en de deelnemers, trok de jury (bestaande uit bibliotheekdirecteur Laura, leesbevorderingsmedewerker Kim en gemeenteraadslid van Pro21 Tom) zich terug voor een pittig overleg. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.
Voordat de voorleeskampioen bekend werd gemaakt, werden de leerkrachten van de Nijkerkse voorleestoppers in het zonnetje gezet. Een attentie ter inspiratie, verzorgd door Boekhandel Roodbeen, werd uitgereikt aan de aanwezige leraren. De overgebleven attenties zijn meegegeven aan de deelnemers om op school te overhandigen.

Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door de juryvoorzitter gesproken. Rens is de Nijkerkse voorleeskampioen!

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen