Start2Bike: stap met een zeker gevoel op je racefiets

Foto: Kees van den Heuvel

De sportieve fiets is populair.

Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racefiets, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Maak een vliegende start en doe mee met Start2Bike op 25 maart in Nijkerk.
Samen met deskundige trainers en andere gelijkgestemde fietsers werk je aan je basistechniek. Ook is er volop aandacht voor veilig sportief fietsen. In 6 trainingen van elk 3 uur ga je de basistechniek op de fiets verbeteren. Na Start2Bike heb je je conditie verbeterd, nieuwe fietsvrienden gemaakt en het vertrouwen en de techniek om zelf lekker te gaan fietsen.

Voor wie

Ben je pas begonnen met wielrennen of zit je al wat langer op de fiets, maar heb je nog niet eerder een training gevolgd? Volg dan dit voorjaar de Start2Bike-trainingen bij Voek.

  • Startdatum: 25 maart 2023
  • Tijd: 8:30 – 12:00 uur
  • Locatie: Profile Ridder Nijkerk, Groenestraat 44-46 Nijkerk
  • Deelnamekosten: €37,50 voor 6 trainingen
  • Wat neem je mee: racefiets, helm, voldoende drinken

Schrijf je in

Ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in op www.start2bike.nl en lees meer informatie. Inschrijven kan nu al.

 

Dit leer je

Als wielrenner ben je na 6 lessen getraind voor een toch van 50 kilometer. Ook wordt het rijden in een groep en diverse overige aspecten van het wielrennen besproken.
Deskundige trainers
Alle trainers van Start2Bike hebben een speciale opleiding gevolgd. Ze brengen je alle kneepjes van het wielrennen bij. Denk aan: goed schakelen en remmen, klimmen, afdalen en bochten nemen. Over Start2Bike
Start2Bike is een initiatief van wielersportbond NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie. Wielerverenigingen die bij de NTFU zijn aangesloten en fietsenwinkels organiseren de Start2Bike techniektrainingen in een reeks van 6 zaterdagen op locaties in heel Nederland. Ook in Nijkerk.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen