Frank van der Kaaij: Luchtig naar het onvermijdelijke

Foto:

Met deze complete voorstelling ‘Ontbindingsangst’ bezocht Peter van Ewijk zaterdagavond ons theater “Streams Breede Beek”.

Met een boeiende aaneenschakeling van beschouwingen weet hij de zaal te treffen met dit onderwerp. Alles verpakt in leuke vondsten en verrassende gedachten. Zijn ogenschijnlijke jeugdige overmoed, hij is iets ouder dan zijn uitstraling doet vermoeden is een vanzelfsprekend excuus om heerlijk te overdrijven. Ook in zijn fysieke flexibiliteit is hij bewonderenswaardig. Peter is lenig en zeker ook verbaal.

Hij trakteert het publiek op leuke tekstuele wendingen, sommige liggen ogenschijnlijk voor de hand maar zijn tegelijkertijd origineel en verrassend fris. De rode draad van de avond is het lot wat iedereen staat te wachten en gebeurtenissen vanuit zijn directe omgeving illustreren het onvermijdelijke. In zijn geheugenpaleis vol wetenschappelijke feiten en persoonlijke herinneringen probeert Peter van Ewijk een ontsnapping hieraan te construeren. De show is tegelijkertijd een reis door de tijd, vanuit het diepe verleden naar de verre toekomst. Breed mijmerend dan wel grappig fantaserend. Sommige sketches zijn zeer aanschouwelijk, openhartig en dolkomisch.

Opvallend sterk is ook als hij zingt en zichzelf op de gitaar begeleidt. Met enkele eenvoudige akkoorden componeert hij mooie liedjes waarvan de tekst klopt en doet luisteren. Ook de platte humor komt soms heerlijk even langs. Kortom een zeer vermakelijke optreden van een cabaretier waarvan we hopelijk meer van gaan horen.

Was getekend Frank van der Kaaij

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen