Flevo dames winnen topper van EZPC

Foto:

Afgelopen zaterdag was voor de waterpolodames van Flevo misschien wel één van de belangrijkste wedstrijden van deze competitie.

De dames van Flevo moesten het opnemen tegen de nummer 2 in de stand, EZ&PC uit Elst. De dames uit Elst nemen met 2 wedstrijden minder gespeeld de 2e positie in. Bij winst zou Flevo de kop positie kunnen versterken. In de voorbespreking maakte aanvoerster Jette Bokkers duidelijk dat ze gewoon moesten spelen zoals altijd: goed samenspelen en uitgaan van eigen krachten.

Flevo dames begon sterk aan de wedstrijd met pressing halve veld en verdedigen in de ballijn. Kort na het fluitsignaal in de eerste periode bracht Charlotte van Hamersveld na een mooie doortikbal van Jette Bokkers de 1-0 op het scorebord. De toon was gezet. Met nog een overtal situatie in deze periode maakte Vera Molan, met opnieuw een goede pass van Jette Bokkers, de 2-0.

Na wat goede aanwijzingen van coach Ronald Bokkers gingen de dames van Flevo verder waar ze gebleven waren, scoren. Jette Bokkers wist haar tweede doelpunt van de avond te maken door, na uitsluiting van een speelster van EZ&PC, een een-tweetje met een medespeelster de bal in het net te leggen. Na eigen zeggen was het zelfs een eigen doelpunt van de keepster, maar het was 3-0. Deze periode gebeurde er nog een hoop zwemacties, maar er werd helaas niet meer gescoord door goed keeperswerk van Melissa van der Horst.

De dames van Flevo wilde de derde periode graag nog een paar balletjes bij de tegenstander in het net schieten. Dat lukte niet. Wel kwam EZ&PC met twee doelpunten terug in de wedstrijd. Tijdens deze periode miste EZ&PC nog een strafworp. De bal viel op curieuze wijze van de hand van speelster van EZ&PC waardoor Flevo de bal kon veroveren. Zo eindigde de periode met 3-2 op het scorebord.

Flevo was vele malen sterker en moest vooral gebruik gaan maken van de zwemmende kwaliteiten van de speelsters. Zo legde Miranda van de Vliert door een inzwem actie de bal achter de keeper, na een mooie pass van Margita Bollink doorgetikt door Jette Bokkers op Van de Vliert. Halverwege kreeg een speelster van EZ&PC een strafworp tegen na goed inzwemmen op het doel door Margrita Bolink. Hieruit scoorde Jette Bokkers de 5-2. Met nog enkele seconden op de klok wist Vera Molan haar tweede van de avond te maken tijdens een overtal situatie op een pass van Thalia Zwart. De wedstrijd eindigde in 6-2 in het voordeel van de dames van Flevo.

bijdrage van Miranda van de Vliert

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Flevo Dames 1 (@flevodames)

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen