Dubbel gevoel bij gelijkspel Sparta Nijkerk VR1

Foto:

AMSTERDAM – Tegen WV-HEDW VR1 zijn de vrouwen van Sparta Nijkerk niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel.

Na afloop heerste een dubbel gevoel. Enerzijds een goed resultaat tegen een top 4 ploeg en nog steeds ongeslagen vanaf de winterstop, anderzijds teleurstelling en frustratie over een niet gegeven strafschop in de laatste minuut en duur puntenverlies in de strijd om de 2e periode.

Sparta Nijkerk begon niet goed aan de wedstrijd. Het leed veelvuldig balverlies en WV-HEDW was de bovenliggende partij. De Amsterdamse ploeg staat bekend als een sportief en goed voetballend team met veel positiewisselingen. De Spartanen waren dan ook zeker in het eerste kwart van de wedstrijd aan het zoeken naar de ruimtes op het veld. Op een aantal hoekschoppen na kon WV-HEDW echter ook niet echt gevaarlijk worden. Sparta Nijkerk kwam er met snelle tegenstoten een paar keer doorheen, maar ook hieruit ontstonden geen grote kansen. Wel kregen de Spartanen in de loop van de eerste helft wat meer grip op de tegenstander en kwam de wedstrijd iets meer in evenwicht.

Na rust was het nog steeds WV-HEDW dat het beste van het spel had, maar aangekomen bij het 16 meter gebied hield het op. Sparta Nijkerk bleef vechten voor een resultaat, was een paar keer dreigend, maar wist het net ook niet te vinden. Toen WV-HEDW een kwartier voor tijd met 10 speelsters verder moest omdat de wissels op waren, zette Sparta Nijkerk aan voor een slotoffensief. Een enorme kans vlak voor tijd werd onschadelijk gemaakt door de uitstekende Amsterdamse keepster en in de laatste minuut werd Ilse van Walsem in het strafschopgebied onderuit gehaald. Vriend en vijand waren het er over eens dat dit een zuivere strafschop zou moeten zijn, maar de scheidsrechter, die veelal vanuit de middencirkel acteerde, wuifde het voorval weg. Een dure misser van de leidsman, want met een overwinning zouden de Spartanen de 2e periodetitel in eigen hand hebben gehad. Nu is er nog een theoretisch kans. Sparta Nijkerk zal dan zelf komende zaterdag moeten winnen van de koploper in de 2e periode, Wartburgia VR2, en IJFC zal punten moeten laten liggen tegen Ter Leede.

bijdrage van Hans Stam

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen