Hoevelaken wint zespuntenduel van EFC ‘58

De competitie in de Derde Klasse B begint zo langzamerhand in de eindfase te belanden.

Daarin heeft sc Hoevelaken nog altijd gerede kansen om de nacompetitie te bereiken in de strijd om promotie.

Een doel dat zowel de afscheid nemende hoofdtrainer Harry Oussoren als de selectiespelers zich hebben gesteld. Om uitzicht te houden op gesteld doel moest Hoevelaken zaterdag in Ermelo een goed resultaat behalen. Beide ploegen begonnen met een gelijk aantal punten aan het duel en de winnaar zou opschuiven naar de tweede positie. De verliezer bleef op een vierde plaats hangen met drie punten achterstand, met daartussen nog Zeewolde, dat ook nog altijd op het vinkentouw zit.

De wedstrijd tussen EFC en Hoevelaken is in de tiende minuut aangeland, wanneer Joep Timmerman namens Hoevelaken aan de bal komt, de doelman passeert en vanuit een lastige hoek lijkt te scoren. Helaas voor Hoevelaken eindigt de pal op de verre paal.
Na deze opleving – na een onaantrekkelijk begin – moddert het duel bloedeloos naar een 0-0 ruststand. In de laatste minuut laat EFC ’58 nog een open kans op een openingstreffer liggen, waarmee ook een tweede opleving in de eerste doorgang vermeld is.

Na de thee kwam Hoevelaken uit de kleedkamer met Daan Vinke in de plaats van Jordy Zieltjes (“Ik speelde heel slecht en ben terecht gewisseld”), waarmee de gasten aanvallend meer mogelijkheden hadden. De aanvallende wissel werd al na vier minuten uitbetaald toen Joep Timmerman, de man van de paal in de eerste helft, schuin voor het EFC doel belandde en de bal tussen de benen van een schutterende doelman in het net schoot. De wedstrijd was daarmee open gebroken en dat leidde tot een tweede helft met een hogere amusementswaarde. EFC moest komen voor een resultaat, terwijl Hoevelaken met een geïnspireerde Daan Vinke vaak de aanval zocht. In de 60e minuut verscheen de jonge Hoevelakense aanvaller oog in oog met de Ermelose doelman, maar de bal verdween net langs de verkeerde kant van de paal.

Zeven minuten na zijn grote kans kon Daan Vinke wel een assist op zijn naam schrijven. Met een prachtige pass met de buitenkant van de rechterschoen kreeg hij de bal bij Joeri van den Hoeven, die vanuit dezelfde positie als eerder Joep Timmerman de bal – opnieuw – tussen de benen van de doelwachter doorschoot: 0-2. De wedstrijd leek daarmee gespeeld, al deed EFC wel verwoede pogingen om iets terug te doen. Na een pegel op doel stuitte de bal via de onderkant van de lat het veld weer in. Via Pascal de Jong raakte EFC later in de wedstrijd nogmaals de lat. De Hoevelakense aanvoerder dacht met een kopbal gevaar te voorkomen, maar raakte vol de eigen lat. Weliswaar is dat beter dan een hoekschop weggeven, maar hachelijk was dat wel even voor het Hoevelakense doel.

Met genoemde ballen op de lat was het echte gevaar van EFC wel genoemd. In de stromende regen was inmiddels duidelijk dat de punten mee naar Hoevelaken zouden gaan. Daan Vinke zette in de slotseconde van de extra tijd nog even de kroon op zijn werk, door na een voorziet van Roan van de Pol de bal voor de derde keer in het Ermelose doel te glijden. Hoevelaken deed daarmee goede zaken en nestelde zich achter koploper VVOP, dat tegenwoordig vrijwel wekelijks dure punten laat liggen op hun weg naar het kampioenschap.