Bibliotheek Nijkerk steeds meer de huiskamer van de stad

Foto:

Voor wie regelmatig in de vestigingen van de Bibliotheek komt, moet het wel zijn opgevallen dat de inrichting van de Bibliotheek steeds meer verandert en huiselijker wordt.

Was de Bibliotheek vroeger vooral de plek waar je boeken kon lenen, tegenwoordig heeft de ‘bieb’ een brede maatschappelijk-educatieve functie.
Met fijne rustige werkplekken, wifi, een rijk aanbod aan activiteiten en lekkere koffie is de Bibliotheek ”de huiskamer van de stad” geworden.

Onlangs is er in Bibliotheek Hoevelaken een nieuwe indeling gemaakt met meer open ruimtes voor activiteiten en is er tevens een nieuwe gezellige leesplek gecreëerd. Op deze manier voldoet de Bibliotheek ook meer aan haar functie als ontmoetingsplek.

Ook voor de vestiging in Nijkerk zijn er grote plannen. In de nacht van vrijdag 31 maart zullen medewerkers en vrijwilligers de boeken gaan sorteren op kleur, zodat het interieur in de Bibliotheek wat rustiger oogt en meer een “huiskamer” uitstraling krijgt. D.m.v. kleur QR-codes zullen de boeken eenvoudig te vinden zijn.

Benieuwd naar het resultaat? Kom dan a.s. zaterdag naar de Bibliotheek in Nijkerk om de nieuwe indeling te bewonderen. Voor de bezoekers is er koffie en iets lekkers!

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen