Doe de potjes-check, samen met Schuldhulpmaatje

Foto:

Geldfit heeft tijdens de Week van het geld (van 27 tot en met 31 maart) een online hulpmiddel genaamd “potjes-check” gelanceerd.

Het invullen begint met algemene vragen over de situatie van het huishouden, waarna het systeem kan aangeven welke regelingen en toeslagen relevant zijn. Huishoudens die de check invullen ontvangen een persoonlijk overzicht met meer informatie over het aanvragen van toeslagen en regelingen.

Zo kunnen huishoudens uitzoeken voor welke toeslagen en regelingen ze in aanmerking komen. De potjes-check is te vinden via Geldfit.nl en is gebaseerd op de aanpak van de VoorzieningenWijzer.

Schuldhulpmaatje helpt

U kunt ook hulp krijgen bij de potjescheck en die laten doen door vrijwilligersorganisaties. Want in Nijkerk werken  Schuldhulpmaatje, HipHelpt en Humanitas samen om met u de potjescheck te doen. Daarvoor is er een inloopspreekuur op woensdag van 9 – 11 uur in 2B Paashuis. Ieder die de potjescheck doet, ontvangt een boodschappenpakket of kledingbon.

Gemiddeld 600 euro besparen

Voor meer hulp kan men contact opnemen met Geldfit via het gratis nummer 0800-8115 of de chat op Geldfit.nl. Door de potjes-check kunnen huishoudens gemiddeld €600 besparen, met uitschieters tot enkele duizenden euro’s. Het is een belangrijk instrument in de armoedeaanpak.

Minister Carola Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen hoopt dat hiermee meer mensen gebruik maken van de regelingen en voorzieningen waar ze recht op hebben.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen