“Ieder kind een cadeau” wil ondernemers erbij betrekken

Foto:

Een aantal jaar geleden is Moniek Kas (ook wel bekend van speelgoedruilkast) begonnen met “Ieder kind een cadeau”.

Daarmee wil ze wat betekenen voor kinderen die opgroeien in gezinnen voor wie het niet vanzelfsprekend is om cadeautjes te krijgen. Dit
initiatief wordt inmiddels ondersteund door Stichting Streams.

Met feestdagen, verjaardagen, kinderfeestjes of het behalen een zwemdiploma geen cadeau kunnen ontvangen, óf geven, is voor kinderen niet altijd gemakkelijk.
Gelukkig kan al een aantal jaar een beroep doen op mensen, die willen geven en delen, voornamelijk rondom de feestdagen. Vorig jaar heeft “Ieder kind een cadeau” rondom de feestdagen zo’n 30 gezinnen blij kunnen maken met dit gebaar.

Meer kinderen blij maken

“Ieder kind een cadeau” wil het bereik vergroten door ondernemers erbij te betrekken. Daarom kregen onder andere de leden van de NOV een brief van Els Koopman (relatiemanager bij Streams). Daarin stelt ze het volgende voor.

“Een klant koopt een cadeau voor zijn of haar eigen kind, maar heeft ook de mogelijkheid om een tweede cadeau te kopen voor een kind uit een gezin, dat het niet breed heeft. Dit tweede cadeau wordt afgerekend bij de kassa van de betreffende winkel en levert het daar weer in
voor deze actie. Een medewerker van Stichting Streams haalt binnen de afgesproken termijn de cadeaus op en brengt ze naar Brink42. Vanuit daar lopen de aanmeldingen voor gezinnen die een cadeau kunnen gebruiken en zal ook de verspreiding vanuit verlopen.”

De (speelgoed)bal ligt nu bij de winkeliers in de tuin.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen