Moeizame overwinning Flevo

Foto:

Tegenstander De Houtrib wist de vorige keer Flevo goed onder druk te zetten, in Lelystad werd het 11-12 in het voordeel van de Nijkerkers.

Onder begeleiding van Jurjen Engelsman en versterkt door jeugdspeler Storm de Jong begonnen de mannen aan de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd was Flevo direct scherp, na slechts 13 seconden opende Mark Stolk de score voor Flevo. De eerstvolgende kans voor Flevo was een strafworp. Alleen werd ddie niet benut. Na diverse midvoor acties en schoten uit de tweede lijn wist Flevo de eerste periode af te sluiten met een 3-1 voorsprong.

De tweede periode verliep dramatisch voor Flevo. Na meermaals onnodig balverlies wist de Houtrib zich helemaal terug te vechten in de wedstrijd. Flevo vond deze periode met de hulp van Mark Stolk en Jelle Wiersma maar tweemaal de achterkant van het net. Na een heftig bevochten tweede periode stond het 5-5.

De derde periode was een gecontroleerde periode voor Flevo. Daarin werd er vooral gefocust op het voorkomen van onnodig balverlies. Storm de Jong was het lichtpunt in de derde periode. De debutant van Flevo scoorde na een zwemactie en bracht Flevo weer op voorsprong.

Met een magere 7-6 voorsprong begon de slotfase van de wedstrijd. Het was erop of eronder. Jelle Wiersma was de laatste periode opgewarmd en wist tweemaal te scoren, Mark Stolk en Ivar Loos sloten de wedstrijd af en zorgde voor een 11-8 overwinning voor Flevo.

bijdrage van Matthijs Jut

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen