Nijkerkers spelen finale ONK Poker

Foto:

Het is Johan Stokreef en Ragheed Wasteen uit Nijkerk gelukt om de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker te bereiken.

Dat betekent dat zij van de ruim 30.000 deelnemers bij de beste 300 pokerspelers van 2022/2023 horen en nog steeds in de race zijn om de nieuwe Pokerkampioen van Nederland te worden.

Niet voor geld, maar voor de eer

Het afgelopen jaar hebben liefhebbers van het spelletje poker de kans gehad om zich middels lokale of online pokertoernooien te kwalificeren voor de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONK Poker). “Het ONK Poker is in 2015 ontstaan, omdat er geen laagdrempelig aanbod was in Nederland voor de beginnende en recreatieve pokerspeler,” laat woordvoerder Thomas Smedema weten. “Bij het ONK Poker kan iedereen (18+) voor een klein bedrag meedoen aan een professioneel pokertoernooi. Deelnemers spelen mee voor het plezier en de gezelligheid. Er kan geen geld worden gewonnen, maar wel een hele grote trofee en natuurlijk een plek in de landelijke finale.”

Finale in het Hart van Holland

In het Hart van Holland in Nijkerk zullen de 300 finalisten op zaterdag 8 juli, verdeeld over 2 startmomenten, aan hun finale beginnen. Wanneer zij na ongeveer 5,5 uur spelen nog pokerchips in hun bezit hebben, zullen zij op zondag 9 juli terugkeren om uit te maken wie de nieuwe Pokerkampioen van Nederland wordt.

“De finale van het ONK Poker wordt gezien als één van de mooiste pokertoernooien waar je in Nederland aan mee kunt doen,” vervolgt Smedema. “Het bereiken van de finale voelt voor veel spelers dan ook al als een echte overwinning. De finale winnen is natuurlijk het ultieme doel.”

Volg vanuit huis de prestaties van …

De finale zal op beide dagen live te volgen zijn op onkpoker.nl/live. De stream wordt voorzien van deskundig commentaar, een kijkers-chat, interviews met finalisten en leuke prijsvragen. Je kunt nu voor het eerst vanuit huis meekijken met de kaarten van de spelers aan de ‘TV Tafel’. Zo is het nog leuker om het spel te volgen en kun je echt proberen in de huid van de finalisten te kruipen.

Meespelen in de finale

Vincent Vos is de Pokerkampioen van Nederland 2021/2022

Kwalificeren voor de finale van het Open Nederlands Kampioenschap kan zowel via lokale als via online voorrondes. Kwalificeren voor de grote finale is nog altijd mogelijk door deze voorrondes. Tot en met 28 mei zijn er nog online en lokale voorrondes om je te kwalificeren voor de finale van het Open Nederlands Kampioenschap.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen