Buurtvereniging Luxool is een feit

Foto:

Op 5 april heeft de eerste bijeenkomst van de buurtvereniging Luxool plaatsgevonden.

In de Sparta Businessclub kwamen ongeveer 45 buurtbewoners, en vertegenwoordigers van sportverenigingen bijeen.

De aanleiding tot het oprichten van de buurtvereniging is om de ontwikkelingen in de wijk Luxool te kunnen volgen. De vereniging wil ook de leefbaarheid en leefkwaliteit in de buurt bewaken en stimuleren

De buurtvereniging wil met een positieve insteek namens haar leden gesprekspartner zijn met gemeente en gebiedspartners. Er is een tijdelijk bestuur gevormd onder de leden, bestaande uit Harm Visser (voorzitter), Anja de Greef, John Bakker en Marjon Visscher.

Harm Visser gaf tijdens de eerste bijeenkomst een presentatie over de buurtvereniging. Tijdens de presentatie werden de volgende onderwerpen aangekaart en besproken: de problemen met de enorme toename van het verkeer in de wijk, eventuele ontwikkelingen qua woningbouw bij sportvelden en de opvanglocatie Bad Bloemendal.
De gemeente heeft de locatie voor een periode van twee jaar aangewezen voor opvang van Oekraïners. De buurtvereniging kan daar overigens prima mee leven. Ze gaat de plannen voor de periode daarna positief – kritisch volgen.

Tijdens de avond schreven vrijwel alle aanwezige buurtbewoners zich in als lid van de buurtvereniging. De vereniging maakte daardoor een vliegende start. Buurtbewoners die niet aanwezig konden zijn op de 5 april zijn overigens welkom om (voor nu kosteloos) lid te worden van de buurtvereniging. Aanmelden kan via [email protected]

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen