Lions Asperges Diner staat weer voor de deur

Foto:

Jaarlijks besteedt de Lionsclub Hoevelaken de opbrengst van haar acties aan Hoevelakense organisaties die een financiële injectie heel goed kunnen gebruiken.

De serviceclub heeft ook dit keer twee goede doelen aangewezen die voor een donatie in aanmerking komen. De gelukkigen zijn de Stichting Gezinshuis Zeldenrust en Stichting Familiehuis Nooitgedagt beide gevestigd in Hoevelaken.

“Voor het zover is, moeten er natuurlijk eerst nog wel inkomsten worden gegenereerd. En dat hopen wij als Lions vooral voor elkaar te krijgen door de verkoop van ons befaamde asperge diner box.” Zegt Maarten van Veelen lid van het team van de Lions dat zorgt voor een vlekkeloos verloop van deze actie.

Voor het 15e jaar kunt u de Hollandse Witte Asperge kopen voor het goede doel. Nieuw dit jaar is de keuze voor een vegetarisch of regulier diner. In de vegetarische box zal de soep zonder vlees zijn en in het hoofdmenu wordt de ham vervangen voor oesterzwammen. De aspergepakketten zijn te bestellen via de website www.lionsaspergediner.nl.
De pakketten kunnen op zaterdag 13 mei tussen 10 en 16 uur in Hoevelaken op de Brink worden afgehaald en desgewenst kan het ook thuis afgeleverd worden.

U steunt dit jaar met de aankoop van een pakket 2 goede doelen.

Gezinshuis Zeldenrust

Er zijn in Nederland veel kinderen die vanwege verdrietige omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Tot hun 18e jaar verblijven zij dan op een woongroep, in een gezinshuis of pleeggezin. Als ze 18 worden loopt die jeugdhulp in principe af, maar veel van deze jongeren zijn dan nog helemaal niet aan toe het aan op eigen benen staan. Dat is voor iedere jongere van die leeftijd niet eenvoudig maar zeker niet als je al een erg ingewikkeld leven achter de rug hebt. Er is daarom behoefte aan opvang en begeleiding van deze doelgroep. En dat is precies wat Gezinshuis Zeldenrust (al enkele jaren actief in Hoevelaken) in 2023 opstart. Aan ons erf grenst een gebouw, we noemen het ‘De Loods’ dat geschikt is gemaakt om te wonen met plek voor vier jongeren. Deze jongeren werken onder begeleiding van het gezinshuis, in twee jaar fasegewijs toe naar zelfstandigheid.

Wens

Het is voor de jongeren belangrijk om te kunnen wonen op een plek waar ze zich veilig voelen en die ze als een inspirerende leefomgeving ervaren. De Loods heeft geen tuin. Wel is er ruimte om aan de kant van het zuiden en westen een gezellig zitje in te richten. Ook is er nog geen goede fietsenstalling. Om dit alles in te richten zijn er financiële middelen nodig.

Familiehuis Nooitgedagt

Dit familiehuis brengt twee generaties bij elkaar. Pleegkinderen met een rugzak worden hier opgevangen en ouderen van wie de mantelzorger even rust nodig heeft (respijtzorg). Stichting familiehuis Nooitgedagt heeft ten doel om het familiehuis en andere pleegouders in de omgeving van Hoevelaken en Nijkerk te ondersteunen met opvoedvragen en hun netwerk uit te breiden. Door uitbreiding van hun netwerk is pleegzorg langer vol te houden. De stichting wil in Hoevelaken en omgeving pleegkinderen financieel ondersteunen. Dit kan door bijvoorbeeld bij te dragen aan zwemlessen, cadeautjes van biologische ouders te bekostigen en ander soorten kosten die pleegouders tegenkomen en niet vergoed worden. Daarnaast wil de stichting het familiehuis ondersteunen in aanleg en onderhoud van speeltoestellen en dierenverblijven.

Wens

Een skelter om het buitenspelen te stimuleren en daarnaast ook het contact met andere kinderen in de buurt.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen