“Wonen bij Jaap” gaat door, zonder arbeidsmigranten

Foto:

De  gemeenteraad was het in de volle breedte met elkaar eens: “Wonen bij Jaap” Spoorkamp 2 is een prachtig voorstel.

Het gebeurt niet vaak, dat een gemeenteraad met één klap kunnen tussen de 300 en 400 mensen aan woonruimte kan geholpen. Het zijn niet zo maar 250 flexwoningen er zit wel een gedachte achter. Die is gebaseerd op “Wonen bij Lars” in Lelystad.

Toezeggingen

Deze woningen worden naar verwachting 15 jaar gebruikt. De Lokale Partij hoopte, dat er dan zoveel gebouwd is, dat deze flexwoningen niet meer nodig zijn. Het is evenmin gewenst, dat mensen er er die vijftien jaar blijven zitten. Er moet wel doorstroming zijn. Daarom gaat wethouder Heutink- naar een idee van Forum voor Democratie – met de WSN praten over een inspanningsverplichting voor bewoners. Zij zouden na 5 jaar aangespoord moeten worden een andere woning te zoeken.

Ze deed nog een toezegging. De wethouder gaat in Hoevelaken naar een plek voor flexwoningen zoeken. Voor het einde van het jaar weet ze, of daar mogelijkheden voor zijn Optimistisch was ze niet: “Dat betekent niet dat het lukt, want het is niet makkelijk geregeld.”

Arbeidsmigranten

“Die zoeken geen woning, maar een verblijf”. Daarom is het beterdat ze niet naar Spoorkamp 2 komen. Wethouder Heutink laat op dit moment vier locaties onderzoeken, die misschien geschikt zijn voor het bouwen van die verblijven. Maar dat moet dan wel samen met ondernemers, die belang hebben bij een goed huisvesting van hun arbeidsmigranten. Er wordt gepraat over een overeenkomst (convenant) met het bedrijfsleven.

Hete project heet “Wonnen bij Jaap” omdat de flexwoningen vlak bij het Jaap van der Krolbad komen

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen