Stadstour voor jongelui: Nijkerk in de tweede wereldoorlog

Foto:

Op woensdagmiddag 3 mei 2023 organiseert de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Nijkerk samen met Museum Nijkerk, voor de jeugd van 10 t/m 14 jaar, de “Stadstour, Nijkerk in de tweede wereldoorlog”.

Tijdens deze wandeling zullen de stadsgidsen Onno Doorn, Theo Hogeveen, Hans Vaarkamp en Bessel Woudenberg aan de jeugd een beeld schetsen wat er in de tweede wereldoorlog allemaal in Nijkerk is gebeurd.

Met name door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne is het onderwerp “oorlog en vrijheid” voor de jeugd veel dichterbij gekomen en wordt het hen steeds duidelijker dat “onze vrijheid” niet vanzelfsprekend is. De vraag om over dit onderwerp iets te organiseren voor de doelgroep komt van een vrijwilliger, waarna het idee met de jongerenwerkers verder is uitgewerkt.

De Stadstour, “Nijkerk in de tweede wereldoorlog” zal in de meivakantie op woensdag 3 mei tussen 14.00 en 15.30 uur, net voor de 4 en 5 mei viering, plaatsvinden. De deelnemers verzamelen om 13.45 uur bij het jongerencentrum Chill-Out, Watergoorweg 42a in Nijkerk en de wandeling start om 14.00 uur.

Aanmelden

Deelname aan de stadstour is gratis, maar aanmelden vòòr 28 april 2023 is verplicht. Je kunt je aanmelden bij jongerenwerker Xander van Ruler: [email protected]

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen