Parkeren bij Kerkplein ingewikkeld vraagstuk

Foto:

Er komt geen parkeergarage onder de woningen tegenover de grote kerk.

Maar dat scheelt wel een kleine honderd parkeerplaatsen. Waar laten we die auto’s als ze daar de parkeergarage niet in kunnen.

Om daarover na te denken, schakelt de gemeente de klankbordgroep in, die was ingesteld voor de bouwplannen rond het Kerkplein.

Intussen heeft de gemeente onderzocht hoe het met het parkeren eigenlijk staat. Wat blijkt? De bestaande parkeergarages staan lang niet altijd vol. Wethouder René Windhouwer: “Onderzoek van de gemeente wijst uit dat in de bestaande parkeergarages altijd voldoende ruimte is voor bezoekers om hier hun auto te parkeren.” Dat kan volgens hem wel betekenen dat bezoekers soms een stukje verder moeten lopen.

Voor vergunninghouders en shop & go (kort parkeren) wil het college nu op straat 69 parkeerplaatsen. Dat waren er eerst 42 en de rest zou die parkeergarage in. Het gaat om het gedeelte tussen de Holkerstraat en de Gasthuisstraat. De klankbordgroep is daarvoor nu aan zet.

Windhouwer gaat niet over de bouwplannen tegenover de grote kerk. Hij wist wel te vertellen, dat collega Esther Heutink met betrokken partijen praat over de haalbaarheid ervan.

Het zal dus nog wel een tijd duren, voor er feitelijk gebouwd kan worden en duidelijk is, wie waar straks mag parkeren. Duidelijk is wel, dat bezoekers van de binnenstad naar de betaalde parkeerterreinen en -garages moeten.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen