Frank van der Kaaij: Marjolein van Kooten: Verrukkelijke lachtherapie

Foto:

De cabaretière Marjolein van Kooten zou zo aan de slag kunnen als gedragspsycholoog.

Het lijkt in ieder geval alsof zij alle behandelwijzen aan den lijve heeft ervaren en zij weet een onderhoudende act hierover op te bouwen. Zij herinnert ons op een aanschouwende manier alle voorkomende therapieën.

Ook haar typetjes zoals Truus zijn adembenemend. Het gif wat Truus door Marjolein vormt geeft is bijtend en herkenbaar. Vakkundig weet Marjolein dit om te buigen naar een lachwekkend schouwspel en de zaal reageert verrukt en klinkt opgelucht zodra de tuin van Truus wordt verbouwd naar een kale vlakte. Marjolein nam ons mee in haar wraaktocht en de zaal buldert. Zo lopen dus twee thema’s steeds door elkaar heen. Enerzijds haar leven vanuit de vertwijfeling en angsten en anderzijds de dagelijkse ervaringen: De bedreigingen en overwinningen. Inclusief een paar mooie liedjes als rustpunt in het optreden. De begeleiding op piano is trouwens ook prachtig.

Opvallend vond ik het gemak waarmee Marjolein het publiek bespeelt. De enkele grap die niet land heeft geen storend effect. Marjolein dendert door en laat zien dat zij alle obstakels al heeft overwonnen, geen betere therapie dan voor een vol theater je hart vol met humor te delen.

De uitsmijter van de avond in theater de ‘Breede Beek’ was overigens ook schitterend. Een lied waarin in één keer nog alle openstaande rekeningen werden vereffenend. Verrukkelijk.

Was getekend Frank van der Kaaij ([email protected])

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen