Streams Huis van Gebed bijna klaar

Foto:

Sinds 2021 worden de panden aan Verlaat 1 en 3 en Catharinastraat 3 (de Tweede Pastorie) grondig verbouwd.

Inmiddels zijn de laatste weken van die verbouwing ingegaan. Opdrachtgever is Stichting Streams, die Verlaat 1 en 3 heeft samengevoegd tot één groot winkelpand, dat straks via een grote serre toegang biedt tot de Tweede Pastorie. Die serre zal dan uitzicht gaan bieden op de oude Kloostertuin die weer in ere wordt hersteld.

Huis van Gebed

De Tweede Pastorie is sinds 2016 in beheer van Streams en dient vanaf die tijd als Huis van Gebed. Dat betekent dat het een toegankelijke plek wil zijn voor gezamenlijk gebed, toerusting en bemoediging. Hiertoe staat Streams in verbinding met verschillende kerken in Nijkerk.

Sinds 2016 worden in het pand gebedssamenkomsten georganiseerd die bezocht worden door bidders van verschillende kerkelijke achtergrond. Zo hebben die samenkomsten van meet af aan een interkerkelijk karakter.

In 2018 zijn eerst de twee gebedskamers op de begane grond opgeknapt en opnieuw ingericht. Helaas moesten de gebedssamenkomsten gedurende de ‘Covid-periode’ worden stopgezet, waarna in 2021 de grondige verbouwing van de bovenverdieping werd opgepakt.

Bestemming en activiteiten

Streams heeft de Tweede Pastorie tot in de puntjes gerenoveerd. Als gebedshuis heeft het een prachtig terugkerende bestemming gekregen, als men bedenkt dat hier ooit elf voorgangers hebben gewoond, maar ook dat hier 500 jaar geleden door de Begijnen werd gebeden.

Naast de twee gebedskamers op de begane grond, heeft het Huis van Gebed straks drie nieuwe gebedskamers op de bovenverdieping. Verder is daar een creatieve ruimte waar expressieve workshops zullen worden gegeven. Daarnaast is er een pastorale ruimte en via de doorgang naar Verlaat komt men in een grote toerustingsruimte waar (Bijbels) onderwijs zal worden gegeven.

Hoewel de officiële opening van de winkel Verlaat en het Huis van Gebed voor 2 september a.s. staat gepland, zijn de gebedskamers beneden al in gebruik. De nieuwe ‘Bovenzaal’ wordt vanaf 8 mei geopend voor een serie van drie verdiepingsavonden, die Streams samen met een aantal kerken organiseert onder de naam ‘Going Deep’.
Daarna wordt op 27 mei een landelijke gebedsmiddag georganiseerd met als titel ‘Let it rain’. Het plan is om deze activiteiten in het najaar met een vaste frequentie voort te zetten.

De ontwikkeling van de verbouwing is te volgen via de website van Streams via https://www.streams.city/huis-van-gebed/

Agenda

De verdiepingsavonden ‘Going Deep’ zijn op maandagavonden 8 mei, 22 mei en 5 juni van 19.30 tot 21.30 uur
De gebedsmeeting ‘Let it rain!’ vindt plaats op zaterdagmiddag 27 mei a.s. van 14.00 tot 16.00 uur
Locatie Streams Huis van Gebed (Bovenzaal), Catharinastraat 3A, Nijkerk
Deelname is mogelijk na aanmelding via [email protected]
Meer informatie is te vinden op de agenda van de website van Streams.

Missie

Streams heeft straks naast de panden Brink42 en theater en restaurant Streams Breede Beek met Verlaat en het Huis van Gebed twee nieuwe prachtige locaties voor Nijkerk en omgeving geopend waar verbinding en ontmoeting centraal staan. Daarmee krijgt de missie van Streams steeds meer een gezicht in het centrum van de stad.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen