Team Deroue Motoren achtste tijdens IDC Wegrace

Foto:

ASSEN – Afgelopen zaterdag werd de tweede IDC (International Dutch Championship) race van het jaar verreden op het TT Circuit Assen.

Vol vertrouwen op de nieuwe Yamaha R6 van Team Deroue Motoren uit Nijkerkerveen ging Michael Mijnten, uitkomende in de PRO 600cc klasse de kwalificatie 1 in. Een 1.55.305 in kwalificatie 1 brengt het team op een voorlopige 6de startpositie. In kwalificatie 2 blijken er al snel wat technische problemen aan de nieuwe motor waardoor Mijnten noodgedwongen de pit in moest komen en kwalificatie 2 niet kon doorzetten.

Dankzij zijn rondetijd in kwalificatie 1 mocht Mijnten vanaf P11 starten in een vol startveld van 32 rijders. In de race na, een wat chaotische openingsronde, kwam Mijnten op p14 door na de eerste twee rondes. Hij wist zich terug te vechten naar p8 en bij het vallen van de vlag komt hij één tiende van een second tekort op de Ducati van Gert-Jan Polman (p)7.

Michael Mijnten staat nu op P7 in het kampioenschap.

Mijnten: “De overstap van onze vertrouwde Yamaha naar het nieuwe model kost tijd om er aan te wennen. We rijden nu een veilige basis set-up. Voor nu is het belangrijk om vertrouwen en gevoel op te bouwen. Met dat in het achterhoofd kunnen we tevreden zijn met een top 10 klassering. Het seizoen is nog lang! De motor voelt standaard al goed aan, en Ap en Sjoerd (Deroue Motoren) gaan de komende week aan de slag om extra performance uit het blok te halen. Op naar het volgende IDC-race op 27 mei.”

Het hele team hoopt, dat hij een startlicentie krijgt voor de ONK Supersport in het BeNeLux kampioenschap in Hengelo op het stratencircuit de Varsselring aanstaand weekend. Mijnten heeft nooit eerder een stratencircuit gereden.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen