Dammerspark open voor publiek

Op woensdag 10 mei is samen met de bewoners van fase 2 van woonwijk Doornsteeg gevierd dat de laatste woningen zijn opgeleverd.

Ook is het Dammerspark feestelijk geopend met sportieve activiteiten van de buurtsportcoaches van Nijkerk Sportief en Gezond.

In totaal zijn er 350 woningen gebouwd de afgelopen drie jaar. “Deze wijk is ruim opgezet en heeft een goede mix van huurwoningen en verschillende typen koopwoningen. Hiermee is de helft van wijk Doornsteeg klaar”, geeft wethouder Esther Heutink-Wenderich aan. Wethouder René Windhouwer vult aan: “Het groen in dit deel van de wijk ligt rond de Dammersbeek. Het eerste deel van het Dammerspark is nu aangelegd. Het biedt ruimte om naar buiten te gaan, te spelen, wandelen, fietsen en ontmoeten.” Het westelijk deel van het park volgt zodra de woningbouw van fase 3 is afgerond.

Zeer duurzame woningen


Bij alle woningen in Doornsteeg zijn duurzame oplossingen in en rondom de woningen toegepast. Het zijn zeer energiezuinige woningen zonder gas, met een warmtepomp en triple beglazing die weinig warmte doorlaat. De benodigde elektriciteit wordt voor een gedeelte opgewekt door de aanwezige zonnepanelen. Door het toepassen van een mechanische balansventilatie hebben de woningen een comfortabele en gezonde luchtkwaliteit.

Laatste fase van woningbouw in Doornsteeg


De eerste woningen in Doornsteeg zijn gebouwd in de periode 2016 – 2018. Hierna volgde de bouw van woningen in ‘De Stegen’ en ‘De Beektuinen’ en heeft Smink Infra B.V. de buitenruimte aangelegd. De laatste fase van woningbouw in deze groene en kindvriendelijke woonwijk kan starten na het vaststellen van het bestemmingsplan door de gemeenteraad. Het gaat om het meest westelijk deel van de woonwijk Doornsteeg. Eerder heeft de gemeenteraad bepaald dat hier maximaal 700 woningen komen.

Dammerspark zal doorgetrokken worden tot in dit deel van Doornsteeg.
Meer foto’s van Arjen Gerritsma in de fotoserie

Dammerspark in vogelvlucht.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Doornsteeg
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen