Verlenging Regionale status Jeugdopleiding v.v. Sparta Nijkerk

Foto:

Ruim drie jaar geleden ontving de jeugdopleiding van v.v. Sparta Nijkerk het certificaat ‘Regionale Jeugdopleiding’ van de KNVB.

Het afgelopen jaar stond in het teken van de hercertificering, waarbij de diverse aspecten opnieuw werden beoordeeld. Met een positief resultaat, want op zaterdag 6 mei ontving Hoofd Opleiding Martijn Kuis uit handen Jan Kroes, namens de KNVB, het plaquette behorend bij de status.

K&P-programma


Het Kwaliteit- & Performance Programma is het model van de KNVB en NMC Bright om verenigingen te ondersteunen met (voetbaltechnisch) jeugdbeleid. Het richt zich op het doorlichten en ontwikkelen van jeugdopleidingen, waarbij clubs een certificaat kunnen behalen op één van de vier ambitieniveaus (lokaal, regionaal, nationaal of internationaal). Het geeft clubs handvatten en concrete aanbevelingen om de jeugdopleiding verder te verbeteren.

Belangrijk voor vooruitgang

Het verlengen van de status betekent niet dat er nu achterover kan worden geleund. Het betekent wel dat de spelvisie, de werkwijze rond indelingen voldoende zijn vastgelegd. Daarnaast zijn de randvoorwaarden goed geregeld en verzorgd. De verdere uitwerking en implementatie van de spelvisie en eenduidige wijze van opleiding zullen de komende jaren speerpunten zijn. Uiteindelijk is het resultaat, het in een plezierige omgeving beter ontwikkelen van onze jeugdspelers, belangrijker dan een onderscheiding.

bijdrage van Rob Schoon

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen