Ziekenhuis St Jansdal verstuurt recepten digitaal

Foto:

HARDERWIJK – Patiënten krijgen geen papieren recept meer mee na een bezoek in ziekenhuis St Jansdal.

Recepten worden voortaan digitaal naar de apotheek verzonden. Ruim zeventig apotheken in de regio van de locaties Harderwijk en Lelystad zijn aangesloten om de recepten digitaal te ontvangen.

Voordelen digitaal recept

De recepten worden verzonden via een beveiligde verbinding, waardoor de gegevens van patiënten goed beschermd zijn. Een digitaal recept is ook veiliger, omdat de gegevens direct overgenomen worden in de apotheeksystemen. Hierdoor is er minder risico op fouten. Ook hoeft een recept niet meer fysiek aan de patient overhandigd te worden. Dit maakt het voorschrijven van medicatie tijdens digitale consulten mogelijk. Deze werkwijze is uiteraard ook duurzamer, aangezien papier wordt bespaard.

Voorkeursapotheek

Met de patiënt wordt afgestemd waar het recept naar verzonden moet worden. Dit kan ook naar de poli-apotheek in de centrale hal van het ziekenhuis. Het recept wordt alleen naar de gekozen apotheek verzonden. Via MijnStJansdal kan de voorkeursapotheek alvast geselecteerd worden. Deze verschijnt als optie bij het voorschrijven. Sommige medicatie kan alleen bij de poli-apotheek worden opgehaald, de arts informeert de patiënt hierover.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen