Niet Veensche Boys, maar Berkum neemt beker mee naar het clubhuis (video)

HARDERWIJK – Het is Veensche Boys niet gelukt om voor de eerste keer in haar bestaan beslag te leggen op de KNVB districtsbeker.

Tegen vv Berkum werd donderdagmiddag 18 mei met 1-3 verloren op het zeer sfeervolle sportpark De Strokel in Harderwijk. Veensche Boys mocht alleen de eerste helft ruiken aan de beker, toen het op voorsprong kwam dankzij Tom van Donselaar in de vijftiende minuut, die de bal over keeper Huib Veurink wipte. De bal was aanvankelijk nog uit de goal gewerkt, maar de grensrechter was scherp en zag de bal over de doellijn gaan. Veensche Boys had vervolgens nog wel drie keer toe kunnen slaan, maar verzuimde om de marge uit te bouwen.

Na rust moest er noodgedwongen worden gewisseld. Onder meer Alwin van Domselaar ging eruit en Arslan Gumus en Levi Haringsma kwamen er als verse krachten in. In vervolgens een kwartiertje tijd velde Berkum op de thuisbasis van VVOG het vonnis en stelde orde op zaken. In luttele minuten maakte de witzwarte brigade drie doelpunten. De Blauwe Helden stonden na rust nog geen minuut op het veld of Brakke maakte de 1-1. Bacuna zette Berkum vervolgens op voorsprong door met een handige voetbeweging voor de 2-1 te zorgen. Diezelfde Bacuna bracht de Zwollenaren in veilige haven. De aanvaller maakte de 3-1 en dat was uiteindelijk ook het slotakkoord in Harderwijk. Veensche Boys moest genoegen nemen met een medaille.