Somertijd Reanimatiedag

Foto:

‘Door een uur te geven, red je een leven’. Vanuit deze gedachte riep Radio 10-dj en tevens politieagent Rob van Someren in 2018 de ‘Somertijd Reanimatiedag’ in het leven.

Van Someren ondervindt als hulpverlener regelmatig de gevolgen van een hartinfarct en snapt dus als geen ander hoe belangrijk het is dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren. Om die reden vindt zaterdag 3 juni de vijfde editie van de Somertijd Reanimatiedag plaats. Vanuit Hart van Holland in Nijkerk kun je gratis de basis van reanimeren leren.

Radio 10 en het Rode Kruis roepen iedereen op te komen naar de korte reanimatieworkshops, die worden gegeven door instructeurs van het Rode Kruis. Binnen één uur leren bezoekers de basis van het reanimeren en kunnen zij daarmee een leven redden in een noodsituatie.

Rob van Someren, dj Radio 10: ‘Ik ben ontzettend trots dat we de ‘Somertijd Reanimatiedag’ voor het vijfde jaar organiseren. In de afgelopen jaren hebben we tijdens verschillende edities al duizenden Nederlanders de basis van het reanimeren kunnen leren, maar we zijn nog lang niet klaar. Te vaak komen mensen er pas tijdens een noodsituatie achter dat ze niet weten hoe te handelen. Het is ontzettend belangrijk om je naasten en anderen te kunnen helpen en daarom bieden we de mogelijkheid om op een snelle en makkelijke manier de basics van het reanimeren te leren.”

Locaties Reanimatiedag

De workshops duren een uur en zijn in samenwerking met het Rode Kruis. Vanuit Hart van Holland is er tussen 12:00 en 15:00 uur een speciale live-uitzending van Somertijd met gasten en een optreden van niemand minder dan Gerard Joling!

Naast de hoofdlocatie in Nijkerk kun je dit jaar ook een reanimatiecursus volgen op Hockeyclub Oranje Rood in Eindhoven of bij FC Groningen in Groningen. Klik hier om je voorkeurslocatie doorgeven.

Meld je snel aan, want er zijn maar beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden is gratis en kan tot vrijdag 26 mei 23.59 uur.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen