3 juni première musical “Kwetsbaar”

Foto:

Kwetsbaar, een musical over pesten staat 3 juni op de planken in theater Streams – Breede Beek in Nijkerk.

De musical is van A tot Z helemaal bedacht en uitgewerkt door Jeffrey Sanders. Dat deed hij vanuit de enorme behoefte om pesten en de gevolgen van pesten bespreekbaar te maken. Sanders heeft na een intense auditieronde een groep Nijkerkse jonge talenten bij elkaar gebracht. Deze jonglui vertellen niet alleen het kwetsbare verhaal over Jonas, die gepest wordt op school, maar stellen zichzelf ook kwetsbaar op. Zij hebben zelf van dichtbij meegemaakt welk effect pesten heeft.

Kleine beurs


Sanders had als uitgangspunt, dat íedereen uit Nijkerk deel mocht nemen aan de musicallessen. Tijdens een eerder project in Nijkerk zag hij dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om de financiële middelen te hebben om ergens aan deel te nemen. Daarom hoeft er voor de musicallessen geen geld betaald te worden.
Dat betekent ook dat de musical met een klein budget draaiende is gehouden.

Gastlessen


Een half jaar, iedere week oefenen. Liedjes instuderen, elkaar leren kennen, tekst uit je hoofd kennen. De groep heeft onderling een heel groeiproces meegemaakt. Een proces wat hen naar de A1 mediagroep bracht. Daar mochten ze ze tijdens een live-uitzending op de radio vertellen over de musical.
Het hoogtepunt was wel het bezoek van musicalster Wieneke Kolpa- Remmers. Bekend van onder andere de musical Sound of Music, waar zij Maria speelde. Kolpa bracht de jonge musicalsterren de kneepjes van het vak bij en had alle tijd om ontspannen met de kinderen te praten.

Jeffrey Sanders

Anne Swart en Jeffrey Sanders

De jonge musicaldocent Jeffrey Sanders is onder andere in Nijkerk en omstreken bekend door zijn rol voor het Glazen Thuis, waar hij mensen verraste die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Sanders is misschien wel een geboren entertainer. Het grote publiek heeft zijn zangtalenten kunnen zien bij ‘I can see your voice’ op RTL.

“Ik wil graag dat iedereen gewoon zichzelf kan én mag zijn. Daarom wilde ik graag een musical over dit onderwerp maken. Het bespreekbaar maken. “Het afgelopen half jaar is Jeffrey niet in de koude kleren gaan zitten: “Het was enorm hard werken, met een enorm getalenteerde groep kinderen. Ik word er emotioneel van als ik er aan denk dat dit straks afgelopen is, maar verlang ook wel naar een beetje rust. Om dan terug te kijken op een intensief, leerzaam proces met de kinderen.”

Kaartverkoop

De middagvoorstelling was heel snel uitverkocht. Maar voor de avondvoorstelling zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Voor meer informatie kijk op: www.musicalclubnijkerk.nl

bijdrage van Sierou de Vries

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen