Veensche Boys uit gevoetbald door miscommunicatie

Foto:

In de eerste nacompetitiewedstrijd heeft Veensche Boys dinsdagavond 30 mei aan het kortste eind getrokken.

De ploeg uit Nijkerkerveen verloor het duel met 2-3 en zal volgend seizoen weer spelen in de tweede klasse. In het competitieduel afgelopen zaterdag won Veensche Boys nog met 1-3.

De Merino’s had afgelopen zaterdag drie sterkhouders uit het team gehouden en dat heeft goed uitgepakt. Een aanvankelijk nerveus Veensche Boys had weinig in te brengen tegen de balvaste en dominante ploeg uit Veenendaal. Vooral Melvin van der Haar en Quincy Arends sneden met het grootste gemak door de verdediging van Veensche Boys. Dat leidde al na zeven minuten tot de eerste goal van De Merino’s. Van der Haar ontworstelde zich van Rik Doppenberg en verschalkte keeper Jordy Deckers binnenkant paal. Binnen het kwartier wist Veensche Boys zijn rug te rechten en via een crossbal van Arslan Gümüs werd de 1-1 op het scorebord gezet.

Na de rust kwam Veensche Boys iets beter in het spel, maar De Merino’s hield het overgrote deel van het balbezit. Een moment waarbij ieders hart bijna bleef stilstaan was de driedubbele rebound van Veensche Boys. Een schot van Arslan Gümüs werd gesmoord en ook de ballen op de goal van Rody Buitenhuis en Levi Haringsma (binnenkant lat) misten hun uitwerking. Vervolgens was het aan De Merino’s om aan alle twijfel een einde te maken. In een kort tijdsbestek scoorden Melvin van der Haar en Vincent van de Weerdhof respectievelijk de 1-2 en 1-3. In blessuretijd maakte Steven van Zanten er nog 2-3 van, en ondanks dat arbiter Roelof Luinge nog best lang liet doorspelen, lukte het Veensche Boys niet meer om een verlenging af te dwingen.

Voor assistent-trainer Stefan Fredriksen van Veensche Boys waren de druiven zuur na het verlies tegen De Merino’s. ‘We gaven twee keer op rij precies hetzelfde doelpunt weg.’ Vooral Melvin van der Haar was een ware plaag. ‘We hebben het er met de staf over gehad. Die Van der Haar had veel slimme loopacties. Hij kreeg alle ruimte en hij loopt precies op het juiste moment weg. Bij ons zie je dat de communicatie mis ging, in zoverre dat de back en de centrale verdediger niet op de juiste plek stonden. Uithuilen? Het is niet anders. Aan het einde van het seizoen sta je waar je moet staan. En als je deze wedstrijd moet spelen, moet je meer brengen dan dat we vandaag gedaan hebben.’

bijdrage van Kees van den Heuvel

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen