De Lokale Partij wil beslissing komst asielzoekers uitstellen

Foto:

De Lokale Partij heeft de agendacommissie van de gemeenteraad gevraagd de behandeling van de noodopvang in het EK gebouw over de zomer heen te tillen.

Het college wil eind juni een beslissing van de gemeente raad. De Lokale Partij vindt die tijd te kort om zich goed voor te kunnen bereiden.

Peter Collignon: “Een onderwerp als noodopvang voor asielzoekers verdient een zorgvuldige aanpak en een diepgaande discussie. Om er voor te zorgen wij een goed geïnformeerde en constructieve vergadering kunnen voeren, is het van groot belang dat wij alle relevante informatie verzamelen en analyseren. Dit vereist tijd en aandacht.”

Daarnaast wil De Lokale Partij benadrukken dat de inspraak van burgers een essentieel onderdeel is van een democratisch proces: “Wij moeten ervoor zorgen dat wij voldoende gelegenheid bieden om hun mening te uiten en hun standpunten te delen. Dit kan alleen worden bereikt als wij voldoende tijd inplannen voor openbare consultaties en hoorzittingen”

Tenslotte is het veiligheidsplan een cruciaal aspect dat niet overhaast mag worden behandeld: “Wij moeten ervoor zorgen dat wij alle nodige veiligheidsmaatregelen treffen en de mogelijke gevolgen van ons beleid zorgvuldig overwegen. Dit omvat het raadplegen van veiligheidsexperts en het evalueren van bestaande protocollen”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen