Op ontdekkingsreis naar innovaties in Regio Foodvalley

Foto:

BARNEVELD – Regio Foodvalley is een regio waar veel innovatieve ideeën tot bloei komen die het verschil maken.

‘Ontdek en ontmoet’ was het thema van de netwerkbijeenkomst die op 9 juni in Regio Foodvalley in De Meerwaardeplaatsvond. Ruim 120 deelnemers zagen op verschillende locaties hoe de partners in Regio Foodvalley op verschillende thema’s innoveren en samenwerken aan een duurzame en gezonde toekomst.

Blik op de regio

Keynote-spreker prof. dr. Gert-Jan Hospers, hoogleraar geografie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en directeur van de Stichting Stad en Regio. Hospers houdt zich onder meer bezig met actuele sociaaleconomische vraagstukken in stedelijke en landelijke gebieden met een focus op Oost-Nederland. Hij inspireerde de aanwezigen – aan de hand van een aantal aansprekende voorbeelden – over het belang van innoveren en de betekenis van de regio daarbij. “Je kunt tegenwoordig beter spreken van de Hand- in plaats van de Randstad: de Randstad heeft vingers gekregen. Dat zijn de regio’s waar veel innovatieve kracht aanwezig is.” Daarnaast riep hij de aanwezigen op in lange termijnen te denken.

Epos heeft de bezoekers van de netwerkbijeenkomst meer vertelt over Epos als partner in smaakmakers en over de innovaties in allergeenveilige producten en productlijnen. “Dat is goed gelukt! Ook blijven wij graag benadrukken hoe belangrijk het is om, in samenwerking met de Food Academy Nijkerk, jongeren te blijven opleiden in ons bedrijf.”, aldus Elske Mouw, directeur Epos Nijkerk.

Regio Foodvalley Days

De regiotour vormde een onderdeel van de Foodvalley Days die op 8, 9 en 10 juni 2023 plaatsvonden. Drie dagen vól inspiratie en kennismaken met een regio die een unieke positie heeft op het gebied van agrifood, voeding en gezondheid. Op 9 juni vond een Inspiration Dinner plaats. Op 11 juni kan iedereen op stap gaan in de regio met de wandel en fietswijzer van Regio Foodvalley. Deze routes staan op de site van Regio Food Valley.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen