18.000 euro naar algemene reserve van de gemeente

Foto:

Voor de periode waarin kleine ondernemers en zzp’ers te maken hadden met beperkingen door de coronamaatregelen was in de begroting voor 2022 een bepaald budget beschikbaar gesteld.

We zijn nu een poos verder. Maar hoe zit het nu met dat geld? Is dat op?  En als dat niet zo is, waar is het dan gebleven?

In een reactie zegt de gemeente: ” Ondernemers die een beroep op de gemeente hebben gedaan hebben financiële ondersteuning gekregen via de Tozo/BBZ. Voor de gemeente was deze regeling budgetneutraal. Toekenningen voor financiële steun kon de gemeente bij het Rijk declareren.
In de jaarrekening 2021 hadden we onder de noemer ‘Heroriëntatie zelfstandigen’ een bedrag van € 18.000 gebudgetteerd. Dit bedrag is niet gebruikt in 2022 en teruggevloeid naar de algemene reserve. Dit omdat we konden volstaan met advisering en doorverwijzing naar de voorzieningen en ondersteuning via de arbeidsmarktregio, zoals het werkgeversservicepunt. Dit is een bestaand aanbod voor ondernemers en werkgevers.

Ondernemers die nu nog in de problemen zitten of komen kunnen een beroep doen op de BBZ als er sprake is van een levensvatbaar bedrijf. Ze kunnen ook een beroep doen op advies voor heroriëntatie, schuldhulpverlening en overige regelingen. Het aantal ondernemers dat zich tot nu toe heeft gemeld is minimaal”.

Het ging dus om 18.000 euro en dat geld zit nu in de algemene reseve.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen