Voorbereidingen vierde zomerschool afgerond

Foto:

De afgelopen avonden kwamen onderwijsleerkachten, onderwijsassistenten en vrijwilligers naar de Maranathaschool in de wijk Paasbos.

 

Daar werden ze op de hoogte gebracht van het programma en van hun rol in de Zomerschool, die 11 juli open gaat. Dan wordt er vijf weken lang ’s morgens en ’s middags geleerd en gespeeld. Maranathaschooldirecteur Sieds Elze Sennema omschrijft het doel van de school zo:”In de loop van het schooljaar leren kinderen van alles, onder andere Nederlands. Dat wordt vaak in de vakantie minder, omdat de ouders niet of onvoldoende Nederlands spreken. We noemen dat de vakantiedip. Op de Zomerschool proberen we die dip zo klein mogelijk te houden.”

Tot nu toe zijn rond de 80 kinderen aangemeld en de verwachting is, dat uiteindelijk rond de 120 kinderen naar de Zomerschool komen. De worden dan begeleid door leerkrachten en assistenten, die uit het hele land komen. De vrijwilligers komen voornamelijk uit Nijkerk en omgeving. Zij hopen allemaal, dat de ouders van de kinderen over de drempel van de school heen zullen stappen. Die is dikwijls erg hoog (vanwege het taalprobleem). Desondanks benadrukken de coördinatoren, dat het heel belangrijk is, dat die ouders zien wat hun kinderen op de Zomerschool doen.

het kernteam: Christine Westeneng, Danny Pennings en Sieds Elze Sennema

De Zomerschool wordt gehouden op maandag-, dinsdag- en woensdagochtend. Op donderdagochtend wordt er in kleine groepen Taalhuis op School gehouden, voor alle ouders die een kind op de Zomerschool hebben.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen