Lezen is scoren sluit af bij Telstar

Foto:

Vandaag werd bij Korfbalvereniging Telstar het leesbevorderingsproject “Lezen is scoren” van de bibliotheek in samenwerking met de buursportcoach afgesloten door de groepen 5 en 6 van Kindcentrum de Spreng en groep 6 van de Willem Farelschool.

Na de meivakantie zijn deze 3 groepen de uitdaging aangegaan om in 6 weken tijd een bepaald aantal boeken te lezen en dat doel hebben ze gehaald. Als beloning kregen ze een superleuke korfbal clinic, gegeven door Lois de Korte van ‘Korfbalvereniging Telstar/Schoonderbeek’.
Van de bieb kregen ze voor na het sporten een bidon.

Toen de vraag vanuit de buurtsportcoach bij de toernooicommissie van Telstar terecht kwam om een clinic te geven als afsluiting van het project ‘Lezen is scoren’, hoefden ze bij Telstar niet lang na te denken, aldus Arina de Korte. ‘Naast onze wekelijkse trainingen en het spelen van wedstrijden binnen en buiten de club, vinden we het ook mooi om samen te werken en een bijdrage te leveren aan een dergelijk thema. Er wordt door jeugd steeds minder gelezen in boeken. Met het project ‘lezen is scoren’ maak je het lezen van boeken meer aantrekkelijk.

Tijdens de korfbalclinic werden er allerlei korfbalvormen uitgevoerd met o.a. een estafette waarbij men letters kon winnen die samen een zin vormden om nogmaals het belang van lezen nog eens onder de aandacht te brengen. Als afsluiting werd er fanatiek een wedstrijd gespeeld en werd er flink gescoord

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen