Krachtig onweer trekt over midden Nederland na een warme dag

Foto:

Op dinsdagavond 11 juli 2023 heeft een krachtige onweersbui zich langzaam over het midden van Nederland verplaatst na een dag van hoge tempraturen.

 

Deze hevige onweersbui bracht harde regenval en een recordaantal bliksemontladingen met zich mee waardoor het een opmerkelijke weersgebeurtenis was voor de regio. In Nederland waren er in totaal 16.798 ontladingen.

Na een dag van hoge tempraturen en benauwdheid, werd de regio midden Nederland getroffen door een onweersbui die zich gestaag voortbewoog. De combinatie van de plotselinge weersverandering en de extreme atmosferische omstandigheden zorgde voor een spectaculaire lichtshow.

Eén van de meest opvallende kenmerken van deze onweersbui waren de extreem veel voorkomende bliksemontladingen. De lucht werd verlicht door een aaneenschakeling van indrukwekkende bliksemschichten, die de duisternis doorbraken en de hemel een surrealistisch uiterlijk gaven. De vele ontladingen zorgden voor een spektakel dat zelden wordt gezien.

Deze tekst is geschreven door open AI Artificial intelligence en waar nodig aangepast. Wij pretenderen dus niet dat alles wat geschreven staat en uitgesproken wordt – waar is.
De stem die je hoort – is een computer gegenereerde stem.
De video opnamen zijn gemaakt met de D.J.I. Mini 3, Pro – drone

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen