Doe mee aan de Gezonde Smikkelweken

Foto:

Buitenschoolse opvang (bso) Happy Kids uit Scherpenzee ontving vandaag een groentebox uit handen van wethouder Gerard van Deelen (Scherpenzeel),.

Hij is als bestuurder verantwoordelijk is voor het thema Voedsel in Regio Foodvalley.In Nijkerk doen 5 bso’s en kinderdagverblijven mee.

Met die groentebox gaan de kinderen deze zomer op groente-ontdekkingstocht. De start van de Gezonde Smikkelweken is hiermee officieel ingeluid. Van Deelen: “Wat geweldig dat er in Regio Foodvalley 42 bso’s en kinderdagverblijven met 3.570 kinderen meedoen met de Gezonde Smikkelweken en dat deze kinderen de groentechallenge aangaan. Wij vinden het belangrijk dat kinderen gezond eten, maar ook bewust gezonde keuzes maken. Zo’n groentebox met spelletjes, activiteiten en lekkere groenten en fruit, kan daar zeker bij helpen.”

Net als bso Happy Kids en bso Zwaluw ontvangen ook de andere bso’s vrolijke pakketten met verse groenten, spelletjes en activiteiten. Het pakket bestaat onder andere uit: ingrediënten om een courgettecake te bakken en een zintuigenspel, waarmee de kinderen onbekende smaken, zoals ananas-tomaten, ontdekken.

Recordaantal deelnemers

Dit is de derde editie van de Gezonde Smikkelweken, het grootste nationale groenteprogramma voor kinderen. Dit jaar is het aantal deelnemers meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar; 120.000 kinderen doen mee op 1.100 buitenschoolse opvang-locaties, ruim 200 basisscholen en 10 kinderdagverblijven in Nederland.

Doe thuis ook mee

Kinderen die niet naar de deelnemende bso’s of kdv’s gaan, kunnen via het online platform toch thuis gratis meedoen aan de Gezonde Smikkelweken. Alle deelnemende kinderen ontvangen een kook- en speelboek met recepten, eetspelletjes en challenges. Deze activiteiten kunnen ze individueel doen of samen met hun familieleden. Door deel te nemen aan de challenges maken ze kans op honderd prijzen, variërend van een Cortina fiets en Nike Air Jordans tot een stuntstep en tijdschriftabonnementen. Meedoen kan tot en met 3 september 2023 via www.gezondesmikkelweken.nl

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen