Vorige week vrijdag stond er ineens een bord in onze stoep. Voor 2 parkeerplaatsen geldt: vrijhouden op die en die datum.
De man-met-nog-veel-meer-verkeersborden wist te melden dat er een laadpaal zou komen.
Een laadpaal? In ons hofje met grote parkeerproblemen? In ons hofje zonder elektrische auto 's? Is dat niet erg ver vooruitlopend op de toekomst?
Een laadpaal? Op de 2 parkeerplekken die het meest ver in het hofje liggen? Op de plekken die het kortst zijn, waar een Tesla waarschijnlijk niet eens indraaien kan? Op de plekken 1.5 meter van de huizen? Op de plekken waar de gezinnen met kleine kinderen zo blij mee zijn?
Een laadpaal? Waarom niet in een ander hofje, waar veel meer ruimte is? Waarom niet aan de weg, meer in de algemene ruimte? Waarom hier, in het kleinste hofje van de buurt?
Na wat contacten met de verschillende buren blijkt dat er ergens in de omgeving een laadpaal aangevraagd is. In een hofje waar ruimte genoeg is. Zij kregen ten antwoord dat er een paal zou komen, maar niet bij hen.
Verschillende buren hebben contact gelegd met de gemeente. Helaas, de plannen liggen vast, ondanks dat de parkeerproblemen al jaren bekend zijn bij de ambtenaar. Helaas, niemand van de 12 huizen in dit hofje heeft gezien dat er een melding in het plaatselijke krantje heeft gestaan. Helaas, dat was de enige communicatie waarop we bezwaar hadden kunnen maken. Helaas, de bezwaartermijn is onherroepelijk voorbij. Helaas, er is niets meer aan te doen. Helaas, extra parkeerplekken komen nu niet. Helaas, misschien is er in 2030 budget voor. Helaas, er werd geen enkele vraag beantwoord.
Vandaag is de paal geplaatst door een paar-vriendelijke-mannen-met-minigraver. Maar waarom midden in de stoep? Waarom kan er nu geen scootmobiel meer langs? Waarom ligt de stoep nu zo hobbelig? Waarom zijn er verschillende tegels gebroken?
Vandaag belde ook de ambtenaar dat hij toch even overleg gepleegd had over het parkeerprobleem. Heel misschien kunnen er toch parkeerplekken bij gemaakt worden ten koste van het groen.
Zou hij dan nu toch wél kunnen overleggen met zijn meerdere? Zou hij dan nu toch minder stug vasthouden aan de regels? Zou er dan (ondanks de vreemde plaats van de laadpaal) toch een oplossing komen voor het parkeerprobleem?
Dat er een dekkend laadpaalnetwerk in heel
Nijkerk moeten komen is zeker. Maar waarom op deze manier??
Groeten uit het laadpaalhofje van de Wittenburg.
A. van de Haar
Disclaimer:
Het beleid van Nijkerk; 'De gemeente Nijkerk vindt het belangrijk dat inwoners zelf mee kunnen praten over de toekomst van Nijkerk. Daarvoor is de Dialoog Samen aan Zet in het leven geroepen.'
De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van de ingezonden brieven, maar behoudt zich het recht voor brieven in te korten