H.C.Bot: De Slag bij Hoevelaken. Achterstevoren Rekenen met Optisport

Foto:

Een Meesterlijke Zet! Laten we even de duik nemen in het verhaal van onze favoriete gemeente Nijkerk, waar niets ooit rechtlijnig lijkt te zijn, behalve misschien de lijnen op het voormalige zwembadterrein. Ah, Nijkerk, de plek waar zelfs de getallen verward lijken te raken. In een recent persbericht werden we getrakteerd op het laatste hoofdstuk van de fantastische saga genaamd “De Optisport Aanbesteding: Hoe Worden Cijfers Echt Vergeten?”

Laten we even terugspoelen naar het begin, toen de gemeente Nijkerk in al haar wijsheid besloot dat Optisport de beste kandidaat was om hun sportfaciliteiten te beheren. Of was het omgekeerd? Nou ja, wie houdt de score bij, toch? Dus, Optisport werd de trotse huurbaas van veel plekken om lekker te sporten, waaronder zwembad en sporthal, genaamd ‘de Slag’. Klinkt als een toepasselijke naam, aangezien deze hele situatie nu voelt als een klucht die zo uit een film zou kunnen komen. Maar dan, het plot verdikt! ‘Sportcafé De Slag’ besluit dat ze wat minder huur willen betalen, vooral omdat het zwembad – oh, dat kleine detail – in 2017 werd gesloten. Slimme zet, zou je denken, maar oh nee, daar komt Optisport aan, met hun meesterlijke vaardigheden. Optisport gaat naar de rechter om het sportcafé te dwingen alles te betalen, Maar, de rechter tovert iets heel anders achter de blinddoek van vrouwe Justitia vandaan. Die verlaagt de huurprijs met terugwerkende kracht.

Barst, denken ze bij Optisport, dan moeten we maar gecompenseerd worden. Ze hadden duidelijk niet voorzien dat een gesloten zwembad wel eens invloed zou kunnen hebben op de klantenstroom naar het café. Geniaal! Maar de echte ster van dit spektakel is de gemeente Nijkerk zelf. Ze hadden blijkbaar de informatie over het recht op een lagere huurprijs over het hoofd gezien. Je zou denken dat ze tijdens de aanbesteding ten minste de huurovereenkomst tussen het café en Optisport zouden hebben bestudeerd, maar hé, wie maakt zich druk om details als je een hilarische farce kunt opvoeren?

En dan komt het hoogtepunt van het verhaal: de gemeente gaat compenseren. Tromgeroffel alstublieft! De potentiële beloning voor Optisport zou oplopen tot het astronomische bedrag van meer dan € 50.000. Dat zijn een hoop bitterballen, zelfs voor een sportcafé. Maar wacht even, waar is het bedrijfsrisico in dit verhaal? Och, arme Optisport, zoals een moderne ridder in glimmende sportkleding, strijdt tegen de boze windmolens van gesloten zwembaden en lagere inkomsten.

Dus, beste mede-Nijkerkers, bereid je voor om je portemonnee tevoorschijn te halen, want we gaan allemaal een schamele € 1,16 per inwoner bijdragen om dit spektakel te financieren. Een spotprijs voor een lachwekkend drama dat elke cent waard is, nietwaar?

Laten we dit moment koesteren en onthouden dat soms de beste grappen niet in de theaters te vinden zijn, maar gewoon in ons dagelijks leven. Wie heeft er tenslotte behoefte aan een zwembad als je zo’n vermakelijk schouwspel hebt?

Bijdrage van H.C.Bot

Columnisten hebben de vrijheid hun mening te geven en hoeven zich niet te houden aan de journalistieke regels voor objectiviteit. 
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen