H.C.Bot: Van Boerenbeeld tot Bontplein: Het Avontuur van Nijkerks Gerenoveerde Plein

Foto:

Houd je vast! Het Plein in ons geliefde stadje heeft een metamorfose ondergaan waar zelfs een kameleon jaloers op zou zijn.

Wat ooit een verstild en statig plein was, is nu een speelplaats voor jong en oud – en we hebben het niet alleen over kinderen en duiven!

Herinner je je nog de plek waarvandaan het iconische Boerenmaandagbeeld uitkeek over het plein? Wel, de renovatie heeft hem omgetoverd tot het meest unieke speeltoestel ooit. Kinderen klimmen erop als bergbeklimmers op de Mount Everest en ouders proberen er met gepaste waardigheid op te zitten, terwijl ze wanhopig balanceren en doen alsof ze op een geïmproviseerde yogasessie zijn beland.

En laten we het mysterie van de verdwenen Van Kluyve lantaarn niet vergeten. De lantaarn werd ooit geschonken door de burgerij, maar lijkt nu te zijn verdwaald in de Bermuda-driehoek van stedelijke renovaties. Misschien hebben ze besloten om een welverdiende vakantie te nemen na al die jaren van verlichting?

En wat te denken van de kleurrijke natuurstenen ondergrond, dat na elk evenement van tint lijkt te veranderen. Je zou denken dat het plein in een modewedstrijd is beland en dat het stiekem zijn favoriete seizoenskleur kiest om bij de tijd te blijven. We kunnen het plein bijna horen mompelen: “Vandaag voel ik me lentefris!”

Maar laten we eerlijk zijn, beste Nijkerkers, hoewel de renovatie misschien wat verrassingen heeft gebracht, heeft het ook een nieuwe energie in ons Plein gebracht. Het is nu een plek waar jong en oud samenkomen om te lachen, te spelen en proberen het Boerenmaandag beeld te beklimmen zonder als een alpinist vast te komen zitten.

Dus, laten we toasten op ons gerenoveerde Plein – een plek waar het verleden en het heden elkaar ontmoeten, waar Boerenmaandag een nieuw avontuur is geworden en waar we nooit zeker weten welke kleur het morgen zal hebben. Als niets anders, zorgt het zeker voor gespreksstof en lachende gezichten – en laten we eerlijk zijn, dat is een kleur die nooit vervaagt!

Bijdrage van H.C.Bot

Columnisten hebben de vrijheid hun mening te geven en hoeven zich niet te houden aan de journalistieke regels voor objectiviteit. 
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen