Feestelijk activiteitenprogramma tijdens de Seniorenweek

Foto:

Van 29 september tot en met 8 oktober kunt u als senior deelnemen aan feestelijke activiteiten in onze gemeente.

Bijna allemaal worden ze kosteloos aangeboden.

“De Nationale Ouderendag is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds om senioren extra in het zonnetje te zetten. Ouder worden doe je samen. De Nationale Ouderendag wordt dit jaar op 6 oktober gevierd.

Sigma heeft het initiatief genomen om ook in de gemeente Nijkerk de Nationale Ouderendag te vieren. Samen met Nijkerk Sportief en Gezond, de Unie van Vrijwilligers, de Bibliotheek, de Volksuniversiteit, Ouderenbond PCOB en Welzijn Ouderen Hoevelaken (SWO) is er een activiteitenprogramma tot stand gekomen van niet een dag, maar zelfs een hele week!” vertelt Liselotte Brinkhuis, organisator van de week en Consulent Senioren bij Sigma, enthousiast.

Brinkhuis roept zoveel mogelijk senioren op om mee te doen. “Ontmoeten, bewegen en meedoen is ontzettend belangrijk en gezond, helemaal wanneer je ouder wordt. Het ouder worden mag ook gevierd worden en dat doen we tijdens deze week. We hopen inwoners op deze manier leuke activiteiten aan te bieden, waarbij zij in het zonnetje worden gezet. Dat verdienen ze”.

Met verschillende activiteiten verdeeld over de drie kernen is er een ruim aanbod aan activiteiten, die allemaal goed bereikbaar zijn.

Wethouder Audrey Rohen zal vrijdagavond 29 september de Seniorenweek officieel openen, waarna de voetjes van de vloer gaan tijdens de vintage dansavond Let`s twist again!

Tijdens de Nationale Voorleeslunch op vrijdagochtend 6 oktober in de Bibliotheek Nijkerk, komt Burgemeester Renkema het Nationale Voorleesverhaal van Ronald Giphart voordragen.
Het programma voor de Seniorenweek is verkrijgbaar bij alle locaties van de Bibliotheek in Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk of is te downloaden op de website van Sigma:
De Seniorenweek is financieel mede mogelijk gemaakt door sponsoring van de Van den Tweel Foundation en Bokkers Catering.

Op de foto boven dit bericht staan Geke van de Groep (PCOB), Elza van de Weerdhof (PCOB), Ingrid van de Beek (Sigma, SWOH), Vincent van de Smallegange (Nijkerk Sportief en Gezond), Liselotte Brinkhuis (Sigma) en Jaap Deinum (Unie van Vrijwilligers). Annie Lausberg (Bibliotheek) neemt wel deel aan de werkgroep, maar staat niet op de foto.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen